Протојереј Стево Митрић

protojerej stevo mitricКо смије поменути раскидање Савеза са Богом и одрицања камена од угла, нашег највећег олтара на висини, ко то ради, тај иде против Бога

„Камен који одбацише зидари, тај постаде глава од угла“ (Мт. 21; 42).

И заиста је у нашем Косметском завету и сам Космет камен који је глава од угла, наш спој са Кнезом Лазаром, наше „између истока и запада“, које нам говори да ни тамо ни овамо није пут, већ само горе, у небески Лазаревски завет, који држи Стару Свету Србију и наш идентитет, који нас чува од губљења себе самог, од губљења вечне правде и истине. 

Само нас тај камен, који би одбацио „вођа Зидар“, може спојити са оном нашом непрекидним нити, која је спојила апостоле и пророке, Лазара и Његоша, она нит и онај камен од угла који носи све што знамо, умемо и што јесмо. Тај угаони камен нас спаја са Светим Савом, са Светим Краљевима и Царевима, са оним малим дјететом што се игра у песку, и са иноком на Атосу, у њему је сво знање и сам мир који имамо док нам је Господ пастир и вечни идеал живота будућег века.

protojerej stevo mitric

                                                                                                 Новобрдски парох Стево Митрић

То је наш распети и Васкрсли Господ и Он лично проткан кроз нас, кроз Космет, кроз Лазаревски завет и савез, у коме су уписани сви наши векови, сваки олтар на висини, свака вековна молитва. Са тим каменом смо све, а без Њега ништа, чак недостојни и страдања….

И ко смије поменути раскидање Савеза са Богом и одрицања камена од угла, нашег највећег олтара на висини, ко то ради, тај иде против Бога. Ови наши несретни политичари би поново да распињу Господа Христа, и потом да перу руке као Понтије Пилат.

Нема прања руку после Космета, браћо политичари. Нема.

Извор: СТАЊЕ СТВАРИ

Текст је преузет са Фејсбук странице протојереја Стева Митрића

Фото: Покрет за одбрану Косова и Метохије

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com