Текстове уредника сајта можете читати на следаћим страницама:

fsk.srb.logo   novilogo   Untitled 1

Ранко Гојковић

Напомена аутора: Свим читаоцима "Саборника" од срца честитамо 9. мај, Дан победе. Текст који је пред Вама написан је пре четири године (када "Саборник" још није постојао), за сајт "Фонд Стратешке Културе" који је на жалост угашен крајем 2017. године. Пошто се у тексту доста пише о вођи државе која је сломила нацизам, сматрамо прикладним поново га публиковати на нашем сајту управо на Дан победе...

eslikirpichsdelatprozrachnimkaksteklona bc433a9dИако се о томе незванично доста писало у руској публицистици, ипак је представљао својеврсну сензацију недавни јавни наступ Андреја Сахарова, доктора историјских наука и дописног члана РАН и директора Историјског института РАН, као и историчара Владимира Лаврова, на коме су познати историчари утврдили да су англосаксонци већ више од 200 година умешани у све гадости, атентате и смутње у Русији, укључујући и Фебруарску и Октобарску револуцију 1917. године.

Како је то могуће ако знамо да је Лењин у Русију ушао у немачком блиндираном вагону? Да чујемо руског академика Сахарова: “Енглези су се одавно плашили да ће Руси освојити Босфор и Дарданеле. У случају да Први светски рат Руси заврше као победници, Даунинг-стрит би се морао помирити са тим да ће Руси поставити свој штит на врата Цариграда. Енглеска је још 1915. године тајним споразумима обећала да ће предати Русима Константинопољ у случају победе “савезника”, а истовремено је организовала убиство Распућина како би дестабилизовала Руску Империју. Енглеска је учинила све да избаци Русију из броја земаља-победница”.

Опширније...

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com