Текстове уредника сајта можете читати на следаћим страницама:

fsk.srb.logo   novilogo   Untitled 1

Ранко Гојковић

226723.bВелики руски мислилац Николај Данилевски творац је Теорије о цивилизацијама. Међутим, када питање о цивилизацијама оголимо до крајње суштине, све се оне своде на два основна типа цивилизација – оне које служе добру, то јест, које служе Богу као извору свих добара, и оне које служе сатани, као извору сваког зла. Ако то сместимо у оквире библијског текста људске историје, онда цивилизације можемо поделити на оне које баштине Авељову послушност Богу и оне које баштине Каиново братоубилачко богоборство.

Слава Богу, православна цивилизација у чијем окриљу је и један од њених најлепших цветова – србско светосавље – припада овом Авељевском корпусу цивилизација које служе Добру, које служе Богу. Како на почецима људске цивилизације, тако и у новозаветној историји па све до наших дана, сатанска завист сврстава многе људе у ред братоубица, Каинових духовних потомака.

У словенском роду, ни један народ није тако силно утиснуо на своје чело Каинов печат, као што је то урадио народ „тисућљетне културе“. Уз братоубиство, словенски народ који је китио цвећем сваког освајача, у клеронацистичкој НДХ пролио је потоке словенске крви. Усташки црнокошуљаши су 12. маја 1941. године, на дан светог Василија Острошког чудотворца, ухапсили свештеномученика Митрополита Дабробосанског Петра Зимоњића, који је потом мученички и пострадао од Каинових и Јудиних духовних потомака, тиме показујући да је Православље смртни непријатељ каиновском духу.

Опширније...

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com