Ранко Гојковић

 1722865768170

Напомена: Поштовани читаоци, у недељу 4. августа 2024. године у устаничким Рудовцима код Лазаревца одржан је велики патриотски сабор неравнодушне Србадије према судбини своје државе и свог народа. Поред многих познатих личности из нашег научног православно-патриотског и политичког миљеа, присутнима се обратио и главни уредник „Саборника“. Његово обраћање на овом скупу препоручујемо Вашој пажњи…

   †   †   †

Поштовани пријатељи, браћо и сестре, помаже Бог!

Велики руски гениј Ф.М. Достојевски у својим чувеним полемикама са либералним „западњацима“ је записао: „Либерали пишу о нашем народу да је неук и дивљачки. Заостао за Европљанима... А ја вам кажем да је наш народ свет! То што је за нас смртни грех, за њих је навика! И ту цивилизацију они желе да нам наметну. Она почиње са ропским подражавањем, а завршава се содомским грехом».

Данас се ово пророчанство великог руског генија оцртава у свој својој страшној сатанској суштини наше свакидашњице. Наш народ у својој већини и данас се бори са свим пошастима ове демонизоване цивилизације зла и лажи, али наше политичке елите, на жалост, раде управо оно на шта је Достојевски упозоравао – ропски подражавају ту цивилизацију зла и лажи и немећу нам содомски грех као норму.

Ја нисам политички ангажован, никада нисам био члан ни једне политичке партије, нећу то бити до краја живота, моја партија је СПЦ. Међутим, то не значи да се не могу подржати неки патриотски и национално одговорни људи у супротстављању наметања «култа смрти» или овог данашњег риотинтског претварања Србије у пустињу. Овде се не ради о политичком питању, ово су дубоко национална питања о којима мора да размишља сваки национално одговоран човек. Са неким од ових људи познајем се и годинама сарађујем на озбиљним питањима очувања светосавског идентитета нашег народа. Са некима сам, попут Саше Павића, сарађивао у ФСК, србско-руском ресурсу угашеном вољом моћника овог света крајем 2017. године. Са доктором Антонијевићем сам блиско сарађивао у спречавању претварања Београда у престоницу содомије 2022. године и Породични сабор је и уз његову помоћ и ангажовање организовао ону величанствену Литију на којој се окупио највећи број Србадије после сахране Патријарха Павла. Професор Кричак, као велики стручњак у својој области, шеф катедре на РГФ факултету, као члан УО ПФ дао је огроман допринос да Православна фондација данас узрасте у истинску институцију за очување србског идентитета широм србских земаља, али и да остварује изузетно значајне пројекте и у Русији и има тесну сарадњу са многим архијерејима сестринске РПЦ.

Желим са дозом поноса да истакнем да је захваљујући Литијском покрету 2022. године преко 20 хиљада белосветских содомиста отказало резервације у Београду, схватајући да Србадија не дозвољава да њена престоница постане и престоница содомије. Грузијски Патријарх је позвао народ на борбу против ове пошасти, наш народ је својим масовним доласком на прве две Литије натерао Патријарха да узме учешће у нашим Литијама и памтимо тај историјски говор пред храмом Светог Саве на Литији на Усековање 2022. године. Морамо бити свесни и трудити се да будемо истински а не номинални хришћани и да схватимо и некада ако треба и разбудимо и раздрмамо наше успаване оце, било да се ради о парохијском свештенику, било да се ради о епископу или самом Патријарху. За разлику од паписта, код којих је глава њихове «цркве» Римски папа, код нас православних глава наше Цркве је Господ наш Исус Христос. Управо преко заблуделих архијереја Запад растаче наше свето Православље. Куд ћете страшнији пример од најамничког служења интересима глобалиста-сатаниста од стране Васељенског Патријарха Вартоломеја. Ради се о архијереју спржене савести чије је лицемерје, папољубство и кривоверство одговорно за тоне проливене крви православних хришћана у данашњој Украјини. Ако је неопходно и сада ћемо својом љубављу и својом одлучношћу у борби за спас Србије «натерати» наше свештеноначалије да се одлучније супротстави претварању Србије у пустињу, народ треба и мора натерати своје духовне пастире на «Литије против литијума», понављам, овде се не ради о политичком него о националном питању од прворазрденог значаја. Ко нормалан може веровати Олафу Шолцу, германском пигмејцу, најамнику који је зарад интереса глобалистичке олоши уништио немачку привреду, одрекао се јефитног руског гаса и за непуне три године затворио 300 хиљада предузећа у Немачкој, да ће такав бедник бринути о интересима Србије?

За разлику од САД, нашу историју су стварали попови а не лопови, наш духовни координатни систем је заснован на моралним хришћанским императивима љубави и милосрђа, саосећања и неграбљивости, наспрам себичних појмова који су ушли у координатни систем западног погледа на свет, као што су “користољубље”, задовољство”, лагодност…

Лично сам био присутан на једној слави храма Александра Невског у Београду, када је Патријарх Иринеј рекао да на овом узбурканом геополитичком океану Срби морају свој малени чамац везати за велики руски брод. Ми морамо бити свесни исправности речи великог Пушкина, да уколико пресуши велико руско море, да ће пресушити и сви словенски потоци. Да Петар Велики у Полтавској бици није победио папистичку армију Швеђана, свакако данас не би Лужичи Срби били једини словенски народ који говори немачким језиком, било би их много више.

Евровизија и отварање Олимпијаде потпуно су оголели суштину сатанизоване западне цивилизације и заиста данас само или малоуман или потпуно демонизован човек може тежити интеграцијама са овом цивилизацијом смрти на издисају. Вратимо се себи драга браћо и сестре, све што је потребно налази се у нашој светој вери Православној, у нашем Светосављу као најлепшој ружи Васељенског Православља. Постанимо свесни значаја србске слоге и значаја та 4 заветна слова која се налазе и на нашем грбу. И никада не заборављајмо да се та 4 слова «С» не налазе на пустом месту, него око Крста Господњег.

Благодарим на пажњи!

Видео репортажу са овог скупа можете видети ОВДЕ на јутјуб каналу сајта Србин Инфо

Колона уредника

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com