Ранко Гојковић

InkedScreenshot 2022 02 24 121740 LI

Поштовани читаоци, православном човеку, православном Србину, патриоти, не може бити драг братоубличаки рат међу православним Словенима. Али како је говорио велики Суворов, брза победа у рату је највећи допринос миру. Речи из наслова говоре о томе да је „политички Запад“ или условно речено, ксенофобна романо-германска цивилизација која уображено себе представља као целу „међународну заједницу“ 1999. године започела рат против православне словенске цивилизације. Бомбардовање Србије пробудило је „великог медведа“ и ми смо данас, после 23 године приближавања НАТО пакта руским границама, сведоци новог великог руског ЊЕТ! глобалном западном неонацизму.

Јуче сам на „Саборнику“ објавио песму „Клеветницима Русије“ великог руског генија Александра Сергејевича Пушкина, у којој је Пушкин још пре 200 година одговорио на сва питања савремености. Познато нам је да се нашим сорошоидима диже коса на глави приликом помена руских и србских великана, али би председница „Центра за спољну политику“ Сузана Грубјешић, као високо рангирани политичар државе Србије, могла и морала да има мало другачији поглед од сорошоидних русофобних (читај – и србофобних) медијских мешетара.

Сузана Грубјешић, председница центра за спољну политику је „шокирана објавом рата“. Цитирамо: „Па колико год смо били припремани за овакав сценарио, ипак сам шокирана. Чак ни у мору информација ми још не можемо да одредимо који је циљ Русије <...> Чињенице су такве да Украјина није напала Русију већ је Русија извршила инвазију» (Јутарњи програм Курир телевизије).

Невероватна доза лицемерја!

Где сте били госпођо Грубјешић свих ових осам година док је Украјина мрцварила Донбас? Зашто нисте позвали да се прекину војна дејства и почне са договорима? И да ли бар до крајичка Вашег ума могу досегнути речи великог Пушкина, да ће, уколико руско море пресуши – пресушити и сви словенски потоци?

Није важна овде некаква Грубјешићка као таква, она служи као мала илустрација и упозорење сорошоидима у србској власти – да се пробуде, да се ману лудачке митоманије Вашингтона у виду трабуњања Вука манитога. Русија ратове не започиње, Русија их завршава. Није Русија са својом војном моћи дошла у Мексички залив да би била угрожена Америка, него је Америка организованим пучем дошла у Кијев, тамо поставивши своју марионетску власт, да би угрозила Русију. Кијев, «Мајку руских градова» ево осам година користе за одскочну даску за уништење Русије. Руска цивилизација, руска «Империја добра» у својој историји срушила је седам моћних империја зла. На реду је рушење и осме цивилизације зла, на реду је победносни завршетак рата православне словенске цивилизације. Тај рат нису почели Руси, тај рат почео је неонацистички НАТО пакт бомбардовањем Савезне државе Југославије 1999. године и од тада се само примицао руским границама са очигледним циљем уништења Русије. Успели су да, пре осам година, у Кијеву изврше државни удар, али им то није пошло за руком у Белорусији.

Западни фактор је остао глув за све напоре Русије да се уважи њихово право на очување сопствене безбедности. Прекршени су сви договори постигнути приликом повлачења руске армије из Немачке и рушења Берлинског зида, о неширењу НАТО пакта на Исток. Шта су мислили «западни партнери» и весела Грубјешићка, да Лондон, Берлин или Париз могу бити безбедни, ако нису безбедни и Москва и Петроград? На недавном сусрету у Москви, господин Шулц изјави «да не може да верује да у данашњој послератној Европи може бити рата». Путин га је лепо подсетио, да је рата већ било, да је нападнута Југославија без одобрења СБ ОУН.

Као резултат те апсолутне неспремности на дијалог политичког Запада и њихових најамника у неонацистичком режиму у Кијеву, ми имамо за непуних пет сати од почетка руске специјалне операције ту ситуацију о «зони забрањених летова изнад Украјине» о којој је маштао Зеленски. Са том разликом да је он маштао о забрани летења руским цивилним авионима. После само пет сати, изнад Украјине ничији цивилни авиони не лете, лете само војни и само руски авиони.

01

Дакле, није важно шта каже Грубјешић, важно је шта је рекао Владимир Владимирович Путин.

„Саборник“ је превео неколико најинтересантнијих момената из ноћашњег Путиновог обраћања нацији и међународној заједници, уочи почетка специјалне операције руске армије у Украјини. Истицања – Саборник.

†   †   †

Данашњи догађаји представљају заштиту саме Украјине од оних који су је узели за таоца. Наше акције су самоодбрана од створених претњи.

Дужан сам да се обратим војном особљу Оружаних снага Украјине. Поштовани другови, ваши очеви и дедови нису се борили против нациста, бранећи нашу заједничку отаџбину, да би данашњи неонацисти преузели власт у Украјини. Дали сте заклетву украјинском народу, а не антинародној хунти која пљачка Украјину и руга се њеном народу. Не следите њена злочиначка наређења! Позивам вас да одмах одложите оружје и идете кући! Сва војна лица моћи ће да напусте зону борбених дејстава.

†   †   †

Још једном снажно наглашавам да ће сва одговорност за евентуално крвопролиће бити у потпуности на савести режима који влада на територији Украјине.

Сада неколико важних, веома важних речи за оне који би могли бити у искушењу да интервенишу у насталим догађајима. Уколико неко са стране покуша да се умеша, а поготово да ствара претњу за нашу земљу, за наш народ, треба да зна да ће одговор Русије бити моменталан и да ће вас довести до таквих последица са којима се још никада у својој историји нисте суочили. Спремни смо за сваки развој догађаја, донете су све потребне одлуке у вези са тим. Надам се да ћете ме чути.

†   †   †

Сила је увек потребна, али сила може бити различитог квалитета. У темељима политике империје лажи, лежи груба праволинијска сила. Али истинска сила је у правди и истини. Тешко је не сложити се с тим, да сила и воља за борбу леже у темељима суверенитета.

Судбина Русије је у рукама нашег вишенационалног народа. А то значи, да ће донете одлуке бити испуњене, постављени циљеви достигнути, безбедност наше Отаџбине гарантована!

Сила је у Истини – а Истина је на нашој страни.

†   †   †

Те речи председника Русије подсећају на легендарне речи Александра Невског – није Бог у сили, него у Истини. Упућене су руским грађанима, ради подсећања шта заправо лежи у основи независности и суверенитета државе. Бог и Истина. Они су на страни руског народа. Они су на страни србског народа.

Фото: Снимак екрана

Колона уредника

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com