Свети Николај Србски

e3a3bd0d28defe1a9a43bf7471b650de

Свим свечарима који данас славе Претечу и Крститеља Господњег Јована, од срца желимо срећну Крсну славу, уз предивну песму светог србског златоустог владике...

†   †   †

О свети Јоване

Дивни Крститељу

Ти Претеча беше

Славном Спаситељу.

Опширније...

Свети Николај Србски

maxresdefault 1

Свим читаоциам Саборника од срца честитамо велики празник Богојављења. Бог се јави!

О великом празнику читајте из Пролога светог србског владике Николаја...

†   †   †

БОГОЈАВЉЕЊЕ

Када Господ Исус беше навршио тридесет година од Свог телесног рођења, Он отпоче Свој учитељски и спаситељски посао. И сам, почетак почетка ознаменова крштењем на Јордану. Свети Кирил Јерусалимски вели: „Почетак света вода, почетак Јеванђеља Јордан“. При крштењу Господа у води објавила се свету она тајна која се у Старом Завету наговештавала, о којој се у старом Мисиру и Индији само баснословило, тј. тајна божанске Свете Тројице. Отац се јавио чувству слуха, Дух се јавио чувству вида, а Син се јавио уз то још и чувству додира. Отац је изрекао Своје сведочанство о Сину. Син се крстио у води а Дух Свети у виду голуба лебдео је над водом. А када Јован Крститељ засведочи и рече о Христу: „Гле, Јагње Божије које узима на се гријехе свијета“ (Јн 1, 29) и када он погрузи и крсти Господа у Јордану, тиме се показа и мисија Христова у свету и пут нашега спасења.

Опширније...

Протојереј Јован Пламенац

IMG 6ca9d7a179bf11231c00dfe36a5d0275 V

Поштовани читаоци, ових Божићних дана, а потом и у претпразништво Богојављења када коначно сазнадосмо за протеривање Новака Ђоковића из Аустралије, или тачније речено, за протеривање здравог од стране болесних, питали смо се да ли ће тај човек моћи да носи тако тежак Крст на својим плећима. Дивну духовну поуку како је једино могуће носити такав Крст, упутио је у недељу пред Богојављење отац Јован Пламенац. Ту поуку преносимо са ФБ странице оца Јована...

†       †       †

Новаче, сине!

Стао си у стопе највећих бораца за достојанство људског рода. То бреме ћеш изнијети само ако се будеш држао Господа.

Аустралијски заточеници новопаганске глобалистичке идеологије који су Те истјерали из државе узрасле на злочину над домороцима, као и САД, у којој си се самоисклесао у споменик, боранија су. Твој противник је њихов духовни господар, кнез таме.

Данас, у недјељу пред Богојављење, богослужбено се присјећамо Претечиног позива на покајање народу Израиља који му се исповиједао и којег је крстио водом на Јордану, па и самих првих ријечи Господа нашега Исуса Христа када је почео да проповиједа Своје учење: „Покајте се“.

Новаче, сине,

Дубоко си загазио у духовне сфере из којих узрастају и добро и зло овога свијета. Очисти своје срце у светој тајни исповијести, кроз истинско покајање, ослободи се духовних замки у које су Те увлачили, па и Твоји најближи, и ухвати се Христових хаљина, као жена Хананејка. Тек онда Ти ово зло искуљало у стварност коју управо живимо ништа неће моћи, па и да Те убију.

А ове вакцинисане колеге за пар година, па и када Те сиједе власи обгрле, побјеђиваћеш држећи рекет – ногом.

Новаче, сине,Ти више нијеси само човјек; ти си – символ!

Извор: ФБ страница о. Јована Пламенца

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com