240522.pО циљу, смислу и суштини Петровског поста; о томе како ускладити апостолско служење и свој живот, апостолски дар речи и наше способности; о потреби за словесним смиравањем самог себе и продуховљавању свега што изговоримо, говори протојереј Артемије Владимиров.

Опширније...

Напомена уредника уз текст: Пажњи читалаца "Саборника" нудимо праву посластицу, текст светог владике Николаја који није ушао у "Сабрана дела" која је издао "Глас Цркве". Тај текст је мени и још неколицини својих пријатеља у Србији послао честита старина Миро Роглић, Србин који деценијама живи у Канади и кога сам на своје велико задовољство упознао у пролеће прошле 2017. године.

Опширније...

"А један од објешених злочинаца хуљаше на њега говорећи: Ако си ти Христос, спаси себе и нас! А други одговоривши укораваше га говорећи: Зар се ти не бојиш Бога, када си и сам осуђен тако? А ми смо праведно осуђени, јер примамо по својим дјелима као што смо заслужили; а он никаква зла не учини. И рече Исусу: Сјети ме се, Господе, када дођеш у Царству своме. И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају" (Лк. 23, 39-43).

Опширније...

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com