Протојереј Давид Рухадзе (Грузијска Православна Црква)

photo 2023 09 06 19 34 52

Напомена: Поштовани читаоци, завршила се још једна, девета по реду, Недеља породичног јединства у организацији Породичног сабора. После прошлогодишње Литије на Усековање и највећег скупа у Бепграду после сахране Патријарха Павла, Породични сабор се свакако уздигао на виши ниво и практично се наметнула организација великог Међународног Округлог стола по питању наметања содомизације у српској просвети и култури. Један од учесника нашег Округлог стола био је и протојереј Давид Рухадзе из Грузијске Православне Цркве. Са оцем Давидом разговарали смо два дана уочи нашег Округлог стола. Говорио је о томе како се и сами свештеници Грузијске Православне Цркве и њихови парохијани боре са ширењем пропаганде ЛГБТ у Грузији, која се намеће из САД и ЕУ. Свештеник је позвао да се законом забрани слична западна пропаганда у њиховој земљи.

На жалост код нас је све супротно у односу на Грузију – влада ради пуном паром на содомизацији србског друштва а свештеноначалије СПЦ ове године не само да ћути поводом содомизације србског друштва, него Сабор забрањује клирицима коментарисање било које политичке одлуке. Па господо архијереји СПЦ, да ли се некада запитате да ли би ми данас уопште били православни народ да рецимо владика Николај није смео да коментарише политичке одлуке и покрене борбу против Конкордата?

Вашој пажњи нудимо размишљање оца Давида Рухадзеа из Грузијске Православне Цркве...

   †   †   †

«Представници ЛГБТ заједнице су 8. јула текуће године желели да одрже фестивал на језеру Лиси у Тбилисију. Изашло је 30 хиљада људи – духовенство и мирјани - и ми смо стали против тога, они нису могли одржати фестивал и полиција их је одвела отуда. Нису успели у својој намери да одрже тај фестивал – 30 хиљада људи је устало против тога.

Опширније...

Протојереј Јован Пламенац

 FM4TExCWYAERY0B

Ми Срби бивствујемо на простору гдје се већ много вјекова трву тектонске плоче источне и западне цивилизације. У новој ери, оставши у изворном, источном хришћанству, нашли смо се на удару бруталног прозелитизма Римске цркве. Доласком Турака на Балкан, наметнут нам је ислам. Касније нам је наметнут комунизам, а у ово вријеме новопагански либерализам. У сваком од ових процеса од стабла српског народа отпадале су слабашне и натруле гране, „плахи и лакоми“, како то каже Његош.

Опширније...

Филарет Вазнесенски

9407e114a156b55f37ed275f313f0228

Смилуј нам се, о Пречиста, Ти Мајчице белог Христа... Свим читаоцима "Саборника" искрено честитамо велики празник Успенија Пресвете Богородице!

     †     †     †

...Ми знамо из историје Цркве да је Она била центар духовног живота за православне хришћане почевши од светих апостола. Али, несумњиво по њеној жељи, а може бити, у ствари, по њеном наређењу, апостоли ништа о Њој нису написали. Тако је скроман био Њен земни удео! Она је живела и ничим се није издвајала, као и Њен божанствени Син, када је живео на земљи. Он је живео као да није ништа посебно, као да се ничим није издвајао од других осим, наравно, по Његовом изузетном учењу. Тако је и Она смирена била.

Опширније...

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com