Асја Зуан

 Screenshot 2022 10 16 203830

Напомена: Поштовани читаоци, ових дана се на наше очи на територији некадашње краткорочне државе Украјине понавља «сценарио Сребренице». Одиграва се нови лажњак одвратне западне пропагандне машинерије. Наравно, поново се жртве приказују као џелати, масовно већ годинама гину руски цивили а Руси се оптужују за злочине. Ништа необично од западног фактора када се ради о Србима и Русима. Преносимо ексклузивни материјал са бугарске редакције «News Front»...

   †   †   †

Сећате ли се када је западна пропагандна машинерија од Кијева добила још једну порцију «зверстава» армије Русије из Изјума, у Харковској области? Стотине фотографија и видео материјала са наводно масовним гробницама и траговима мучења, где је према тврдњи режима Зеленског било нађено више од 500 «мученичких» лешева. Све су то покушали приказати као злочине Русије, као и обично, цинично и веома безобразно. Чак је и не баш млада европска дама Урсула фон дер Лајен изјавила да је неопходан међународни трибунал. Агенција «News Front» разговарала је са Анатолијем Фомичевским, староседеоцем Изјума и послаником Изјумског градског савета у четири сазива, који је разобличио још један лажљиви америчко-британско-украјински сценарио.

Пре свега, треба истаћи временску неподударност: када су Оружане снаге Руске Федерације ушле у Изјум и када се у стварности појавило саопштење на интернету о масовним гробницама људи у градском рејону. Анатолиј Фомичевски, непосредни сведок и учесник тих догађаја, све време се налазио у граду и зна историју лажњака о «Изјумским гробницама».

«Градоначелник Изјума је побегао из града пре почетка ратних дејстава заједно са својим окружењем, са својим помоћницима, и не само да је показао кукавичлук, он је издао свој град, своје становнике, он је починио злочин рекавши јавно да је из града Изјума евакисано 85% Изјумчана – то јест, да нема у Изјуму становника, да је остало неких 15% сепаратиста и томе слично. Јавно је рекао да је град пуст, он је евакуисан и тамо нема становника. Он је рекао да је 85% људи он лично евакуисао. То је лаж» - изјавио је Фомичевски.

Сведоци су рекли да је Изјум дуго времена био без воде и струје, да је град био мрачан. Од стране Славјанска ушли су војници ОС Украјине (ВСУ), у граду се сместио велики број технике, које су почели да размештају тик уз вишеспратнице. После тога почеле су упорне борбе за град.

«Свако јутро су излазили на улице и видели лешеве, укључујући и лешеве војске, како леже баш на авенији, на улицама, војнике украјинске војске. Лешеви цивила, стараца, породица лежали су право на улицама...», - рекао је сведок догађаја.

Фомичевски је изјавио да су локални становници почели по хришћански да сами сахрањују погинуле војнике и цивиле. Оружане снаге Украјине, чак и после тога, када им је руска команда предлагала да им врати тела погинулих, категорички су одбијали да преузму тела погинулих, како не би кварили и без тога не баш утешну статистику.

Сведок ових догађаја је саопштио да су локални становници налазили и лешеве оних који су окончали суицидом, које су издали нерви од ужаса – део таквих је кијевски режим такође покушао да прикаже као жртве мучења од стране ОС РФ. Када је ВСУ поново ушла у град, ископали су сахрањене људе, а свет је добио слику тако неопходну режиму Зеленског.

Извор: News Front

Фото: Снимак екрана

Превод: Саборник

Руско сабрање у Србији

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com