250px Crno lakeЕпархији будимљанско - никшићкој и територијално припадајућем епископу Његовом Преосвештенству Господину Јоаникију честитамо велики друштвени јубилеј осам векова Аутокефалије, коју Српска православна црква обележава ове и наредне године.

Удружење Дурмитораца, пред домаћим и вањским јавним мнењем, поставља питање да ли је у нашем веку највиших цивилизацијских тековина могуће доносити законе помоћу којих ће се од Цркве Божије отимати храмови Божији.

Све конфесије, сво хришћанство васељене и све помесне православне цркве, Патријаршије јерусалимска и цариградска знају за једину легалну и канонски признају једино Српску православну цркву у Црној Гори.

„Страшило је гледат' што се ради". Већина црногорских медија су постали панел одакле се ружи и поново распиње на ломачи Свети Сава. У том послу и таквом односу према светињи нема среће, нити будућности.

Струка и медијске агенције ћутке пропуштају оваква гњевна кривоклетства.

Не желимо да будемо саучесници таквих излива мржње, простаклука и вређања осећања и права међу људима.

Чинећи претке и потомке Удружења Дурмитораца позивамо Владу Црне Горе да ставе ван снаге предлог Закона о слободи вјероисповести или увјерења и правном положају вјерских заједница и више никада таквога да га не предлажу Скупштини.

Забринути, да би наступајући најрадоснији празник Рођења Христовог управо дочекали у радости, слози и миру Божијем.

Од нас ће зависити исходиште наше.

Удружење Дурмитораца вас у духу Божићног поста у коме се налазимо има молити, суспендујте предлог закона уперен против СПЦ, да би заједно Црну Гору могли волети.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com