slide 2

Браћо и сестре,

Догађаји у Црној Гори, директни и безумни насртаји на српски народ и Српску

Православну Цркву довели су до огромне забринутости сваког честитог,верујућег и национално опредељеног Србина, не само у Црној Гори, већ где год он живео. Брину се због ситуације у Црној Гори грађани у Републици Српској суочени и сами са покушајима рушења државе изнутра и претњама споља,брине се наш народ из Српских крајина који још претекао у Хрватској након погрома, брине се наш страдални народ на распетом Косову и Метохији, а сигурни смо да се брине и већински народ у Србији! Али Србија ћути!

Неодлучно и млако реагује тек по неки службеник, посланик, политичар. Сви Срби где год да су данас су загледани у своју матицу и чекају одлучне реакције државног руководства, пре свега председника државе, владе Србије и скупштине Србије!

Господо, представници и предводници српског наорда, не доводите више граћане Србије у заблуду вашом нереакцијом, нејединственим и неодлучним ставом, калкулисањем и покушајем градње ”добросуседских односа” док се брутално угрожава српски народ и српске светиње, и док нам прете нови погроми. Не терајте забринуте, разочаране и љуте грађане да се сами организују и траже решења да помогну свом народу, да би сачували себе, свој образ и своју савест и да не би у историјском судбоносном тренутку оставили своју браћу и сестре саме у сусрету са својим непријатељима. Не правдајте се да Србија није довољно јака, да морамо сачувати добросуседске односе и стабилниост, да смо изложени асиметричним претњама и отварању више фронтова, и да су ризици по српски народ и државу од стране непријатеља у окружењу и НАТО-а велики? А када то нису били велики!

Саберите се и уједните, обратите се УН, Русији, Кини, целом свету, свим савезницима и коме год треба, заседајте сви заједно ванредно, непрекдно, и донесите одлуку саборно и изађите с њом пред наш народ, обратите се одлучно и поведите нас или нас умирите тиме што сте вашим конкретним делима сачували наш народ где год да је и обезбедили му сва права. Ако нисте у стању то да урадите сад и одмах, одступите сви колектвно са власти и места предводника нашег народа, јер нисте дорасли тренутку.

Нико од нас нема право данас на комфор, окретање главе, и било какво оправдање да избегне одговорност у одлучној зашитити свога народа. Не бирамо ми тренутак, време и место, већ нам догађаји креирани или не, намећу да реагујемо и доносимо одлуке. Сад и одмах, јер потоње време је стигло.

Предводници српског народа, заклели сте се пред Уставом да ћете бранити српски народ, и зато, поштујући институције наше државе, позивамо вас и чекамо да одлучно реагујете, али знајте да не можемо чекати предуго.

Какви будемо данас, такви ћемо бити довјека!

За крст часни и слободну златну!

Браство Свесрбског Сабора

У престоном граду Београду,

27/14 децембра, Љета Господњег 2019

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com