1koshare scaledПоштовани читаоци, са сајта "Руског дома" у Београду преносимо позив на презентацију књиге за децу о јуначком боју на Кошарама...

†   †   †

Четвртак, 23. децембар у 13 часова

Галерија Руског дома

Улаз слободан

У књизи су описане истините приче о догађајима и људима, учесницима највеће битке у савременој српској историји која се одиграла у околини карауле Кошаре на српско-албанској граници 1999. године. Кроз 12 акционих прича и сјајне илустрације деци је испричано како је спречен копнени напад на Косово и Метохију током НАТО агресије на Србију. Представљена су јунаштва младих војника који су постали толико моћан бедем да га није могла пробити ни најјача војска тог времена. Ту су готово филмске приче о томе како је само стотинак војника одбило први удар неколико десетина пута јачег непријатеља, како су српске елитне јединице месецима водиле велике борбе за сваки педаљ српске земље, како се борило за слободу уз свест да нема повлачења, нема предаје.

Хероји ових прича су сви који су се борили на Кошарама, иако се по имену помињу само неки од њих. Док су животом својим бранили српску децу и породице, у свим тим јунацима оживео је величанствени дух кнеза Лазара и Милоша Обилића.

Ова књига је споменик њиховој огромној храбрости и жртви.

Говориће:

Милан Бојић – аутор

Пуковник Љубинко Ђурковић – командант одбране Кошара

Александар Миљевић – уредник и издавач књиге

Извор: Руски дом

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com