Screenshot 2022 10 02 191305

После срамне реакције наших државних власти, када је полиција уместо да онемогући забрањена окупљања, штитила содомисте приликом њиховог скрнављења улица Београда, данас смо се окупили пре свега да освештамо улице и ваздух, оскрнављене у дану кад је и Небо цео дан плакало због ликовања западних амбасадора над србским законима и државношћу.

Свесни смо да Литије не пролазе само улицама градова и села, него и кроз срца људи који на њима учествују. Само испразан дух Литије поистовећује са протестима, а клевете и острашћени напади на Литије представљају поуздан доказ да са њима треба наставити. Према речима светог владике Николаја, «Литија је духовни воинствени поход против зле демонске силе, а народ у литији као војска Божија». Због тога су Литије сила – а протести слабост!

Видели смо како се на претходне три Литије просто и Небо радовало док је народ србски узносио улицама Београда молитве Спаситељу и Његовој Пречистој Мајци и становницима Небеске Србије. И како је Небо плакало кад су демонизовани људи скрнавили улице наше престонице. Армија људи на Литијама не ратује ни против ЛГБТ популације, ни против НАТО пакта, ни против САД и ЕУ, ни против наших власти, народ у Литијама ратује против демоских сила зла. Ненаоружани не можемо добити рат, наоружајмо се постом и молитвом - нашим непобедивим оружјем којим се сатиру демонске силе зла.

После својеврсног потирања суверенитета које се одиграло 17. септембра, када се испоставило да је важнија реч амбасадора САД и ЕУ од речи највиших представника наше власти, свесрдно подржавамо анатему на све организаторе Еуропрајда коју је изрекао епископ Никанор. Иако свесни да директни сукоби државе и Цркве не могу донети добро, снажно би подржали и такав саборски чин СПЦ, јер организација Еуропрајда и све што се догађало у вези с тим, представља једну од најсрамнијих мрља у историји србске државности.

Пуно је питања и проблема у нашем друштву, желимо да истакнемо три суштинска питања, три «црвене линије», три светиње које ће србски народ сигурно масовно бранити и на које ће реаговати и «Литијски покрет». То су заштита светиње породице као «мале Цркве, заштита наше свете земље и светиња на Косову и Метохији и заштита Промислитељских и светих вековних веза србског и руског народа које су утемељили становници Небеске Србије и Свете Русије.

Захтеви Литијског покрета:

1. Деструктивна тоталитарна идеологија je системски продрла у наш образовни систем и уџбенике за основну школу и зато је први и најважнији задатак – спречавање даљег ширења злокобне идеологије и избацивање свих идеолошких а ненаучних садржаја не само из уџбеника, него и из школских програма. У склопу тог захтева је и забрана сваке пропаганде хомосексуалне и трансродне идеологије међу малолетницима.2. Пошто деструктивна ЛГБТ идеологија уноси велики раздор у друштво, предлажемо да се путем Народне иницијативе покрене поништавање већ донетих закона и спречавање увођења нових којима се директно удара на хришћанске и породичне вредности.3. Косово је темељ наше заједничке куће, без темеља нема ни куће. Народни представници из свих србских земаља окупљени у Литијском покрету, чврсто стоје на становишту наше свете Цркве, становишту неприхватања никаквих разграничења, поделе, прелазних решења и сличних непристојних понуда каубоја са Запада. Нико нема мандат да потписује и предаје свету србску земљу која је по међународном праву јасно и неприкосновено део Србије.4. Благодарни што су и црквени великодостојници благословили Литије и придружили се свом народу на претходној Литији, истовремено желимо да истакнемо да ће се литијско исповедање вере наставити до испуњења наведених циљева и захтева верујућег србског народа.

Ови горе наведени циљеви и захтеви Литијског покрета биће предати свим посланичким групама у Скупштини Србије, а Литијски покрет ће подстицати рад на терену ради остварења задатих циљева. У нади да ће наше државно као и црквено началство озбиљно размотрити све горе наведено, све Вас поздрављамо са вером у Бога, Светом Сави и Небеској Србији одани организатори Литијског покрета за спас Србије.

Фото: Снимак екрана

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com