udruzenje durmitoraca logoУ Београду, у згради Савски трг, синоћ 5.јуна 2020. године са почетком од 19 часова,  одржана је редовна Изборна Скупштина Удружења Дурмитораца на којој је  једногласно усвојена:

Декларација

Удружења Дурмитораца

1. Државу Црну Гору кроз вековне подвиге створили су српски народ и Српска православна црква.2. У држави Црној Гори, стопроцентно се говори једним свима разумљивим српским језиком.3. Српска православна црква је једина канонска црквена заједница доминантно православног живља државе Црне Горе.

Исто тако једногласно изабрана су господа Томаш Ковијанић, за председника Удружења Дурмитораца испред завичајне Општине Шавник, док су на два потпредседничка места изабрани Мирчета Јокановић, на предлог Пивљана и Милан Пејовић као кандидат Жабљачана. Поред реизабраних чланова, већину од 29 места у Управном и Надзорном одбору чине нова лица.

У времену када црногорски властодржац из несхватљивих разлога узима туђи идентитет, који је при томе гле јада отпаднички, Дурмиторци желе да изразе јасан став пред Богом и родом. Прибегло се врло сажетој форми декларације, која има за циљ да осоколи праведну народно литијску борбу за очување светиња.

Скупштина Удружења Дурмитораца

2

1

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com