Screenshot 2022 09 12 103038

Поштовани читаоци, на Усековање главе светог Јована Крститеља завршена је традиционална "Недеља породичног јединства" у организацији "Породичног сабора", ове године уз помоћ братских организација из УТП-а. Завршена је величанственом Литијом од Саборне цркве до храма Светог Саве, где је верни народ сачекао и Молебан одслужио Патријарх Србски Порфирије са архијерејима и клиром СПЦ. Величанствена слика саборности верног народа и клира даје наду свима нама да ћемо се одупрети тоталитарној деструктивној идеологији која нам се намеће са Запада. Вашој пажњи нудимо Саопштење организатора Литија прочитано на почетку величанствене Литије, а снимак Литије и Молебана као заједничке целине, можете погледати ОВДЕ...

     †     †     †

Ваша преосвештенства, часни оци, драга браћо и сестре!

Захвални смо Господу и Његовој Пречистој Мајци Која нас је окупила и Која нас јача и учвршћује. Захвални смо нашим молитвеницима пред Господом без чије молитве, нашим слабим плећима ово не би успели изнети. И захвални смо свима Вама часни оци и драга браћо и сестре, што сте својим доласцима показали спремност да браните оно што су нам као Завет оставили становници Небеске Србије. Српски народ има два велика завета – Светосавски и Светолазаревски. Први је научио Србадију како треба живети хришћански, други је научио Србадију како треба умирати хришћански.

Двадесети век обележиле су три страшне богоборачке тоталитарне идеологије које су однеле милионе живота. Нацизам је на место Бога желео да стави нацију, фашизам је на место Бога хтео да стави државу, комунизам је на место Бога хтео да стави класу. А у ХХI веку на сцену је ступила рушилачка содомска идеологија која својом деструктивношћу разара све традиционалне вредности и не само да жели да себе стави на место Бога као претходне, него и уништава светињу породице као „мале Цркве“. И као што се народ Светог Саве у првој половини ХХ века подигао на духовни устанак звани Литије да спречи срамни Конкордат, тако се и данас народ Светог Саве подигао на духовни устанак да спречи срамно претварање наше престонице у Содом.

Због тога, у жељи да се ова на Литијама јасно изражена воља већинске Србије поштује, износимо пред Вас најважније циљеве због којих смо се окупили у овај величанствени Литијски покрет:

1. Деструктивна тоталитарна идеологија je системски продрла у наш образовни систем и уџбенике за основну школу и зато је први и најважнији задатак - спречавање одржавања овог срамног Еуропрајда (како овог, тако и сваког будућег). После обраћања Председника државе и нашег Патријарха у којима је изнето да Еуропрајда неће бити, покушај његовог одржавања представљао би једну врсту државног удара са несагледивим последицама по наше друштво. Одговорност за то сносе и САД и ЕУ чији се амбасадори супротно свим дипломатским нормама и Бечкој конвенцији, дрско противе речима председника Србије и Патријарха Српског.

2. Поред овог безусловног захтева за забрану Еуропрајда тражимо и забрану сваке пропаганде хомосексуалне и трансродне идеологије међу малолетницима и избацивање таквих апсолутно ненаучних садржаја из школских уџбеника.

3. Пошто деструктивна ЛГБТ идеологија уноси велики раздор у друштво, предлажемо да се путем Народне иницијативе покрене поништавање већ донетих закона или спречавање увођења нових којима се директно удара на хришћанске и породичне вредности.

4. У тренутку кад се води борбу за опстанак нашег народа на Косову и Метохији, желимо да поручимо да сви ми који смо се данас овде окупили али и милиони породичних људи широм србских земаља и расејања, верујемо да је Косово срце Србије а Метохија њена душа и да не би смео да постоји Србин, достојан свог рода који мисли другачије. Имајући то у виду, желимо да поручимо да ће одбрану свете србске земље свакако водити породични људи, верујемо да нико озбиљан не мисли да ће то чинити присталице Евросодома.

5. Захвални што се наше свештеноначалије придружило своме лаосу, истовремено желимо да истакнемо да ће се литијско исповедање вере наставити до испуњења наведених захтева верујућег србског народа.

У нади да ће наше државно као и црквено началство озбиљно размотрити све горе наведено, све Вас поздрављамо са вером у Бога, Светом Сави и Небеској Србији одани организатори Литијског покрета за спас Србије.

Фото: Снимак екрана

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com