Петар Петровић

 Screenshot 2024 02 13 122126

Мормонски проповедници из Сједињених Америчких Држава маме српске православне вернике својој вери директно на улицама у самом центру Београда. Један од таквих случајева забележила је камера једног мог пријатеља-туристе (његово име није важно за причу, потписаћемо га као Петра Петровића), у шетњи улицом Краља Милана пре неколико дана. Послао ми је видео који је окачен и на јутјубу, који можете видети ОВДЕ

Човек је у првом тренутку помислио да га девојке питају како да дођу до православне цркве, али је као одговор чуо да га проповеднице, које су се представиле као држављанке САД, позивају у своју цркву у Београду, у којој уопште нема свештеника. Гошће из Америке покушале су да испричају своје тумачење библијских догађаја на основу Мормонске књиге. Колика мора бити уображеност америчких девојака које сматрају да боље познају учење Исуса Христа од вишевековне СПЦ? На видео снимку се може видети како девојке држе у руци књигу о тој секти штампану ћирилицом, на србском језику. Очигледно, ради се о финансираном пројекту.

Дакле, у самом центру србске престонице - под прозорима многих владиних зграда – директно на улици покушавају да србске вернике убеде да је у цркву боље ићи без свештеника. Наравно, хиљадугодишња историја србског православља видела је различите ситуације током своје историје, по закону, свако може да верује на свој начин, па и у сатану, чија је црква званично отворена у САД. Међутим, многи стручњаци по питању вршљања секти, сматрају да делатност иностраних религиозних организација у Србији мора бити регулисана законом.

Наравно да није проблем уколико би мормонски проповедници обављали своје активности у званичним канцеларијама, али агитација људи на улици, од којих су већина парохијани СПЦ, представља не само недопустиви верски прозелитизам, него и својеврсни незвани упад у лични духовни живот сваког Србина.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com