Screenshot 2022 07 25 162724

Ради лакше орјентације на суштинска питања, покушаћемо да у пет тачака укажемо на, по нашем мишљењу, најважније моменте везане за нашу борбу за очување породичних вредности, за очување нормалне породице као „мале Цркве“.

1. Претходна Литија представљала је велику милост Господњу која је обасјала град Пресвете Богородице у први дан поста Њој посвећеног. Са скрушеном молитвеном вером призивамо тај благослов и Милост Божију и за Литију предвиђену на крају поста посвећеног Пречистој Владичици нашој Пресветој Богородици – на празник Велике Госпојине. Верујемо са много више и свештенства и монаштва и верног народа него што је то било на претходној Литији. Од срца позивамо и Његову Светост Патријарха и све наше епископе и друге пастире да стану на чело верног народа који је одлучно устао да брани велику светињу породице као «мале Цркве». Желимо да верујемо да су се сви могли уверити да су организатори Литија верујући породични људи, верни синови и кћери наше Свете Цркве, а не некакви политиканти који се баве партијашењем или не дао Бог секташи. Наша партија је Српска Православна Црква. Охрабрени смо оглашавањем све више епископа и других представника нашег клира који су ту чињеницу препознали и који на различите начине подржавају природну борбу коју је верујући народ покренуо, а савез организација УТП само каналисао, по угледу на некадашњи Богомољачки покрет којим је руководио наш свети златоусти владика Николај.

2. Изражавали смо збуњеност и неверицу поводом ћутње нашег свештеноначалија и желимо још једном да истакнемо да наш циљ никада није био критика ради критике нашег клира, само смо изражавали своја природна очекивања од наших пастира, јер је наше свештенство увек делило судбину свог народа и било уз свој народ у свим његовим тешким историјским искушењима. Та ћутња се полако прекида, верујемо да ће само да се шири осуда најављеног богоборачког скупа европских содомиста од стране нашег клира, а ми, организатори Литија, као и пред претходну Литију, молимо све учеснике да се са највећим могућим поштовањем односе према нашем свештеноначалију. Литије су молитвени догађаји на којима нема места ни за каква прозивања или критиковања; узнесимо искрене молитве Господу и видећемо да Литије не пролазе само кроз улице наших градова и села, него и кроз срца свих учесника у њима.

3. Видели смо да је једна доза озбиљног неразумевања и несхватања наше делатности присутна и у врху наше власти, посебно код председника наше државе. Сматрамо да су исправни појмови неопходни за схватање било које озбиљне ситуације или процеса, па из најбољих намера желимо неке ствари да прецизирамо. Прво, није коректно изостављати једну нулу када се говори о броју учесника Литије. Друго, није коректно називати протестом молитвени скуп који има свој тачни верски назив – Литија или Крсни ход. Треће, није коректно погрдним називима називати оне који се боре за светињу породице и практично их оптуживати за «тучу педера» која ни у нашим помислима не постоји. И четврто, није коректно оптуживати за дестабилизацију државе људе који се боре за породичне вредности, у тренутку када је напета ситуација у нашој духовној колевци – Косову и Метохији. За ту дестабилизацију кривицу могу да сносе само они који су непромишљено и неодговорно забили прст у око огромној већини грађана Србије прихватањем организације «Еуропрајда». Поштовани председниче, верујемо да то и Ви знате, да ће уколико затреба, управо честити породични људи који учествују или подржавају наше Литије за спас породице, одлучно устати у одбрану наше државе и наших светиња на Косову и Метохији, као што су устали и у одбрану светиње породице. Верујемо да и Ви знате и схватате да наше Косово неће бранити учесници Еуропрајда из содомске Европе нити њихови симпатизери у нашој земљи.

4. Желимо да се обратимо и нашим драгим чуварима реда, нашим полицајцима. Ви сте наша браћа, делите са својим народом све радости и весеља, муку и тугу, сузе и зној. Велика већина вас такође слави своју Крсну славу наслеђену од предака. Знамо да ни вама не може бити пријатно да штитите оне који око полних органа носе иконе светитеља ваших Крсних слава. Овде се више не ради о пуком «обављању посла» или «извршавању радног задатка». Једно је штитити јавни ред, мир и морал, сасвим друго је штитити неморал и скрнавитеље онога што је и за вас свето. То са собом носи и једну другу одговорност – не пред вашим надређеним, него пред Господом. Због тога и вас све позивамо да нам се придружите, било у униформи или у цивилу, на молитвеној Литији за спас Србије, 28.8.2022. у 18 сати испред Патријаршије, да заједно узнесемо молитве Пречистој да код Њеног Сина измоли да и ви будете избављени од великих искушења и греха.

5. На крају, желимо истаћи да циљ организатора молитвених Литија и верујућег народа који у њима учествује није голо спречавање шетње мужеложника као такве. Наш циљ је пре свега даље спречавање продора тоталитарне содомске идеологије у наше законодавство, школство и све друштвене установе које је узело озбиљног маха од како је Ана Брнабић дошла на чело наше владе. У другој фази, наш циљ је повлачење дубоко богоборачких и штетних закона који су, нажалост, већ донети у Скупштини Србије. Више је него жалосно да министарка која на изборима није добила ни један проценат гласова, која је полазник злогласне Кумровачке школе злогласног србофобног диктатора Јосипа Броза Тита, светосавском народу намеће дубоко богоборачке законе, скрнавећи и језик као један од главних стубова националног идентитета имбецилним антинаучним, антилингвистичким законским актима о «родно осетљивом језику».

Правним језиком речено, ако је циљ и сврха да се обесправљене категорије људи фаворизују како би се достигао стандард позитивне дискриминације у складу са Конвенцијом о људским и мањинским правима, требало би поставити јасну границу до које мере ће се подизати ти стандарди у нашем позитивном праву а да се не наруши јавни морал и сва друга грађанска и верска права на којима почива општи систем вредности у нашем друштву. Очигледно је да је у нашем друштву та граница одавно пређена и да се спонзори ЛГБТ идеологије понашају у стилу, даш им прст, они траже целу руку, даш им руку траже цело тело, даш им тело, траже и нашу душу.

Велики јерарх наше свете Цркве Патријарх Варнава је у Божићној посланици 1936. године упозорио српски народ шта ће се десити ако одлучно не одбаци надирућу идеологију комунизма. Цитирамо:

«Морамо вас упозорити на противверско и подмукло струјање из иностранства. Прикривен утицај те немани данашњега доба има значај опасности зато што се она нарочито омладини нашој приказује у једној невиној а примамљивој одећи. Међутим, у самој својој суштини то зло прикрива у себи најстрашнији отров, који непоштедно убија и душевно и физичко здравље. Тај отров разара породицу, грађанско друштво, па и цело народно и државно биће».

Само заменимо у називу тадашњу тоталитарну идеологију наметану споља од наших непријатеља, данашњом тоталитарном идеологијом која се такође намеће споља од наших непријатеља – и речи Патријарха Варнаве су и данас више него актуелне и дубоко истините.

Дакле, грубом злоупотребом појма «људских права», извана наметана тоталитарна идеологија промовише сведозвољеност и промоцију содомског греха као норме, и то се већ провлачи кроз програме у нашим вртићима и школама. Таква злоупотреба «сведозвољености» грубо схваћене као слобода за нас је апсолутно неприхватљива, и због тога уочи Великогоспојинске Литије одлучно истичемо нашу главну поруку – ДАЉЕ РУКЕ ОД НАШЕ ДЕЦЕ!

ПРОПАГАНДА ИДЕОЛОГИЈЕ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА МОРА СЕ ЗАКОНСКИ ЗАБРАНИТИ МЕЂУ МАЛОЛЕТНОМ ПОПУЛАЦИЈОМ И ТО ЈЕ КРАЈЊИ ЦИЉ НАШЕ БОРБЕ, НАШИХ МОЛИТВЕНИХ ЛИТИЈА. ДУБОКО ВЕРУЈЕМО ДА ЈЕ ТО ОСТВАРЉИВ ЦИЉ. ЈЕР ЗНАМО ДА СЕ СВЕ МОЖЕ, УЗ ПОМОЗИ БОЖЕ!

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com