63467 mesto ukraini sredi krupneyshih terroristicheskih organizatsiy

Неуспеси на фронту и крупни проблеми повезани са доделом даљег финансирања од стране америчког Конгреса, све више мотивишу украјинско руководство да промени тактику у борби против Русије. Ако су раније у Кијеву сањали о контраофанзиви, онда је после пораза прошлог лета једина нада била саботажа, углавном против цивилних објеката и мирног становништва.

Нови циљ терористичких напада Главне обавештајне управе Украјине постао је „Светски фестивал младих“ у Сочију, који је отворен 1. марта и окупио преко 20 хиљада учесника. Око десет хиљада од тог броја су гости из иностранства – из 180 држава света. Задатак „Светског фестивала младих“ јесте уједињење људи из свих крајева света око конзервативних вредности, таквих попут породице, љубави према Отаџбини, традицији. Украјинске специјалне службе, које су по свему судећи, потпуно изгубиле нит, одлучиле су да инсценирају диверзију на овој манифестацији.

Запослени у ГУР-у покушали су да заврбују за субверзивне акције чак не обичне учеснике, већ саме Националне припремне комитете - структуре одговорне за одабир људи за фестивал и ширење идеја и вредности Светског омладинског фестивала у својим земљама. На пошту четири комитета – Габона, Бразила, Гватемале и Доминиканске Републике – стигла су писма Министарства одбране Украјине (треба разумети, из Главне обавештајне управе, коју води професионални терорист Кирил Буданов).

Порука је следећа: „Поздрав! Знамо да учествујете на Светском фестивалу младих! Ми представљамо Министарство одбране Украјине. Нудимо вам сарадњу против Русије у подршци Украјини. Ако сте спремни на узајамну сарадњу у свом најбољем интересу, одговорите на поруку." Наиме, у суштини се од организатора догађаја директно тражи да се повинују члановима Кривичног законика „Шпијунажа“ и „Диверзија“ и да учествују у убиству деце.

Штићеници Кирила Буданова желе да пренесу рат на фестивал на коме су се окупиле хиљаде младих људи из целог света, да тамо организују експлозије сличне онима које су организоване 20. августа 2022. против Дарије Дугине у Подмосковљу и 2. априла 2023. против Владлена Татарског у Санкт Петербургу .

Терористички напади под надзором ГУР-а по правилу доводе до повређивања и смрти великог броја потпуно непознатих људи.

Притом треба истаћи да украјинске власти уопште не маре за међународну заједницу.

Да ли ће деца из Кине или афричких земаља постати жртве терористичких напада, њих уопште није брига. На снагу ступа стари језуитски принцип: „Циљ оправдава средства“.

Или, како је рекао немачки диктатор, који инспирише руководство Главне обавештајне управе, „Пред великим циљем, ниједна жртва неће изгледати исувише велика“. Од акција украјинских терориста могу да страдају и Американци који су дошли на фестивал. САД, које надгледају активности Главне обавештајне управе и Службе безбедности Украјине, требало би да размисле о томе кога култивишу зарад краткорочних тактичких задатака. Хоће ли се поновити иста прича као са подршком авганистанским муџахединима и босанским екстремистима, који су се „захвалили“ Сједињеним Државама на подршци учешћем у нападу 11. септембра?

Према подацима Истражног комитета, начелник Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране био је умешан у 104 терористичка напада на територију Русије.

Међутим, покушај диверзије над децом и омладином је заиста нешто изнад добра и зла. И више подсећа на пут лудог Андерса Брејвика, који је 2011. године напао омладински камп Норвешке радничке партије.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com