Roll up savezniПоштовани читаоци, Савез Срба из Црне Горе и угледни друштвени делатници у Србији, упутили су апел црногорској јавности који преносимо у целини са сајта ИН4С...

Поштовани даме и господо,

Користимо прилику да вас у име части, слободе, националног завјета наших предака, а ради заштите вјере православне, али и основних права, замолимо да се уједините и саберете на једној изборној листи, са једним и најважнијим циљем, који, вјерујемо, сви желе – да напокон уклонимо велеиздајничко-штеточински режим у Подгорици и тиме спасемо грађане Црне Горе од пошасти која их угњетава више од тридесет година.

Слободни смо да вас подсјетимо да ако имате било какве политичке или личне несугласице – а разумљиво је да буде и тако, ипак немате право да због тога пропустите јединствену историјску прилику за ослобођење грађана Црне Горе и да их оставите у канџама Непоменика макар и један минут дуже него је неопходно, а камоли, далеко било, у годинама које долазе. Пропустимо ли ову историјску прилику, наредну можда више нећемо добити…

Свако ко не буде искрено мислио и радио на јединственом дјеловању против црногорског режима носиће стигму саодговорности због будућих патњи и понижења нашег народа које би се лако могле наставити због таквог неодговорног понашања.

Постизање што већег степена уједињености свих искрених противника антисрпско-антицрногорске НАТО-сатрапије изразито увећава изгледе за побједу слободе и правде у Црној Гори.

Опозиција је путоказ за дјеловање добила из вишемјесечног неподијељеног саборовања народа широм Црне Горе. Као што ја наша мајчинска Српска православна црква у Црној Гори сабрале све народне и моралне снаге у отпору безумљу необољшевичких извршилаца османлијских и хабсбуршких завјета, тако сте и ви, као политички представници Правде ради побуњеног народа, у обавези да нешто слично поновите на предстојећим изборима.

Овај историјски тренутак није прилика ни за каква тактичка погађања и испразна надмудривања. Сазрио је час за ИЗВРШЕЊЕ ВОЉЕ ИСТОРИЈЕ, и он се нипошто низашта не смије пропустити! Зато нико нема оправдање за избјегавање састављања заједничке опозиционе листе.

Поред чланова ССЦГ и чланова УО ССЦГ, овај АПЕЛ подржали су и сљедећи угледни појединци из јавног живота Србије:

Академик Матија Бећковић, Академик Јован Делић, Академик Миро Вуксановић, Проф. Др. Часлав Копривица, Проф. Др. Милан Р. Милановић, Проф. Др. Слободан Покрајац, Проф. Др. Драган Михаиловић, Проф. Др. Лазар Кричак, Проф. Др. Славољуб Вујовић, Проф. Др. Миланко Чабаркапа, Проф. Др. Љубо Лилић, Проф. Др. Радмило Маројевић, Др. Драган Вујанић, Др. Наши Церовић, Др. Јован Ковачевић, Др. Вељко Благојевић, Др. Младен Мирић, Др. Мирчета Вемић, Др. Јово Дробњак, Др. Милић Петровић, Доц. Др. Слободан Томић, Др. Радован Матковић Благоје Баковић – пјесник, Михаило Меденица – новинар и публициста

Извор: ИН4С

Roll up savezni

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com