Бог прости, ми праштамо, Ви нам опростите!

104 1024x768По древном хришћанском обичају, на Недељу праштања уочи Великог поста, православни верници се поклањају једни другима и чиста срца једни другима праштају узајамне увреде и сагрешења. Они који теже вечном спасењу труде се да не осуђују и да избаце увреде из свог срца, њима је јасно да је праштање предуслов за спасење. Тога дана у нашим црквама можемо чути читање Христових речи: „ Ако не опростите један другом сагрешења ваша, неће ни Отац ваш небески опростити вама ваша прегрешења".

Ако не опростимо онима које смо увредили и ако не измолимо себи опроштај, неће пуно значити ни наши трудови у Великом посту који је пред нама, ни земни поклони, ни метанија не значе много ако је у нашим срцима остала да живи увреда на брата и злоба према ближњем.

Редакција „Саборника србско-руског“ уочи почетка Великог Васкршњег поста моли опроштај од својих уважених читалаца. Опростите драги читоаци, часни оци наше свете Цркве, драга браћо и сестре, за све увреде вољне и невољне које смо Вам можда нанели речју или делом, текстовима које публиковасмо или нечим што смо прећутали, а нисмо смели. Не узмите нам то за зло.

Бог прости, ми праштамо, Ви нам опростите!

Редакција „Саборника србско-руског“

5dd0c844744e7

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com