Протођакон Владимир Василик

image011

Напомена: Поштовани читаоци, 10. новембра 2022. године vaticannews.va је пренео речи патријарха Вартоломеја о намерама да одреди заједнички датум празновања Васкрса са Римокатоличком такозваном црквом.

Ту злочиначку намеру патријарха Вартоломеја за братски сајт «Руска Народна Линија» прокоментарисао је веома оштро протођакон Владимир Василик, професор, доктор историјских наука, магистар филолошких наука, магистар богословских наука, члан Синодалне богослужбене комисије Руске Православне Цркве:

       †       †       †

О тој иницијативи папе Вартоломеја (нисам се погрешно изразио – управо папе) да установи заједнички датум празновања Васкрса са римокатолицима, а да током свечаног празновања јубилеја I Васељенског сабора (које је планирано да се одржи 2025. године) прогласи своје јединство са Римнокатоличком црквом, сазнао сам још 2021. године.

Није тајна да су слични планови прихваћени и да се остварују. Рекло би се, тајна безакоња је у дејству. Генерално, то је повезано са деловањем тајних организација високог нивоа - можете их назвати масонским. У овом случају ради се о чисто политичком екуменизму.

Патријарх Вартоломеј, као Грк и први међу јерарсима Васељенске Православне Цркве, као човек са познатим богословским образовањем, сам по себи то не може симпатисати. Поготово што је чак и слепцу видљиво у шта се сада превраћа Римокатоличка црква под тананим руководством папе Франциска – језуите Бергоља. Када честите римокатолике нагоне да се поклањају јужноамеричкој богињи Пачамами. Када у Римокатоличкој цркви тријумфује разврат и «содомија» - штавише, она се званично оправдава од стране понтифика, његове су речи: «ко сам ја да бих осуђивао хомосексуалце».

Ко сам ја? Хришћански епископ коме мора бити туђа и противна содомија – у складу са Светим Писмом, Светим Предањем и просто по животу.

И слепац види о чему се ради. Он одлучује да се погружи у тај канализацијски бунар, од кога беже истински западни хришћани, а повремено беже и у шуме и планине, не желећи да имају ништа заједничко са папом Франциском, кога они сматрају антихристом. Ако Вартоломеј одлучи да зарони у овај канализацијски бунар, онда то значи да је он добио понуду коју не може да одбије.

Вартоломеј ће са магарећом тврдоглавошћу рушити васељенско Православље, продубљујући украјински раскол, стварајући нове расколе. Да би се атомизирала Православна Црква и отерали православни као послушно стадо у погибију, у вучији загрљај Римокатоличког врховног жреца!

И овде уопште није ствар у календару. Нити у јединственом датуму Васкрсења, него је ствар у замишљеном пуном уједињењу Православља и римокатолицизма. Но, надамо се да то Господ неће дозволити. Изгледа парадоксално, међутим, судбина тог пројекта, као и многих других, сада се решава на пољима Донбаса и Запорожја.

Уколико ми победимо – промениће се цела геополитичка структура света. И читав низ сличних демонских пројеката ће пропасти, нестати, «као што ишчезава дим».

Уколико претрпимо пораз – зло ће тријумфовати, и свет ће прекрити тама.

Молићемо се да Господ развеје сву ту мрзост. Надамо се да ће Руској Православној Цркви и низу других Православних Цркви, које нису отишле на «Критско збориште», остати туђе све те подлости и демонизам Константинопољског патријарха.

Извор: Руска Народна Линија

Превод: Саборник

Опрема текста и истицања: Саборник.

Фото: Рунет

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com