PORODICNI SABORПомаже Бог, драга браћо и сестре, и ове године, ако Бог да, организујемо Недељу породичног јединства 2019, са предавањима и породичном литијом од храма Светог Саве до Саборне цркве у суботу 15/28.9. у 12ч. Позивамо све да узму учешћа, нарочито у литији, као и да поставе обавештење о овоме на својим медијима. Молимо вас да нас, као и до сада, молитвено подржите, да информација о овоме дође до што већег броја људи. Хвала унапред...

До сада су код нас гостовали на трибинама истакнути србски интелектуалци као нпр: проф. Слободан Антонић, др Влада Димитријевић, др Зоран Миливојевић, др Влајко Пановић, мр Биљана Спасић, др Милијана Савић, др Јована Стојковић, јереј др Александар Јовановић, проф. Љиљана Чолић, Владислав Ђорђевић, проф. Бранислав Ристивојевић, др Миша Ђурковић, др Бојан Цакић, проф. Мила Алечковић...

Ове године очекујемо и: Марију Стајић, уредника сајта "Православни родитељ", др. Бојана Цакића, нашег старог пријатеља из Центра за живот, мати Злату из манастира Пресвете Богородице Тројеручице, проф. Милоша Ковића - историчара са Филозофског факултета и борца за србско Косово, а имамо и специјалну гошћу: проф. Ању Филимонову из Москве, која ће у Руском дому говорити на тему: "Уницеф и Русија: технологије разарања породице". У наставку програм. Дођите!

TRANSPARENT 001

Литија ће ићи од храма Светог Саве до Саборне цркве, са почетком у 12ч, када почиње акатист Пресветој Богородици.

Позивамо сав верни народ да узме учешће у литији!

Програм Недеље породичног јединства 2019:

22.9. недеља, манастир Сланци, после Литургије у 9:

Марија Стајић, уредник сајта Православни родитељ: „Утицај предбрачних веза на брак и породицу“.

23.9. понедељак у 18ч, Вазнесенска црква, Адм. Гепрата 19:

Др Бојан Цакић: „Припрема за брак“.

24.9. уторак у 18ч, Вазнесенска црква, Адм. Гепрата 19:

Мати Злата (Ман. Тројеручице на Трешњи): „Монашки поглед на савремену породицу.“

25.9. среда 18ч, Руски дом, Краљице Наталије 33:

Проф. др. Ања Филимонова: „УНИЦЕФ И РУСИЈА: Идеологија и пракса 1991-2019. Технологије распада породице у документима и пракси.“.

27.9. петак у 18ч, Вазнесенска црква, Адм. Гепрата 19:

Проф. др. Милош Ковић: „Српска породица у историјској перспективи“.

28.9. субота у 12ч испред храма Светог Саве, акатист Пресветој Богородици, затим литија: храм Светог Саве – Саборна црква.

ДОБРОДОШЛИ!

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com