photo 2022 10 21 13 43 27 2

Напомена: Поштовани читаоци, представници Литијског покрета за спас Србије предали су 20. октобра у Скупштини Србије захтеве тог покрета по питању заштите светиња - светиње породице, светиње наше колевке Косова и Метохије и светиње очувања братских односа са јединим вековним пријатељем србског народа, руском државом и руским народом. Преносимо тај захтев у целини...

       †       †       †

НАРОДА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“- са 102 посланика

Посланичка група ИВИЦА ДАЧИЋ - Социјалистичка партија Србије (СПС)- са 21 посланика

Посланичка група УЈЕДИЊЕНИ - ССП, ПСГ, ПРЕОКРЕТ, СЛОГА- са 16 посланика

Посланичка група НАДА - НОВИ ДСС – ПОКС- са 12 посланика

Посланичка група Народна странка- са 12 посланика

Посланичка група Српска странка Заветници - са 10 посланика

Посланичка група Демократска странка - ДС- са 9 посланика

Посланичка група МОРАМО - ЗАЈЕДНО- са 8 посланика

Посланичка група Јединствена Србија - Драган Марковић Палма- са 7 посланика

Посланичка група ПУПС - солидарност и правда- са 6 посланика

Посланичка група Социјалдемократска партија Србије- са 6 посланика

Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ - ПАТРИОТСКИ БЛОК- са 6 посланика

Посланичка група ЕУ РЕГИОНИ - Војводина, Санџак, Прешевска долина- са 5 посланика

Посланичка група ЗЕЛЕНО - ЛЕВИ КЛУБ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, МОРАМО- са 5 посланика

Посланичка група Савез војвођанских Мађара- са 5 посланика

Народни посланици без посланичких група:

ДРАГИЋ БИЉАНА, ФЕХРАТОВИЋ проф. др ЈАХЈА, ГОЈКОВИЋ ЖИКА, ПАРАНДИЛОВИЋ МИЛОШ, РЕЏЕПОВИЋ ЗАИМ, САВОВИЋ ПЕТКОВИЋ ВЕСНА, ЗУКОРЛИЋ УСАМЕ

photo 2022 10 21 13 43 27

У циљу очувања државотворне традиције, највиших националних интереса, заштите деце, националне и демографске безбедности, јавног морала, суверенитета и националног јединства Србије, а на основу члана 56. Устава Републике Србије, доле потписанa православна и родољубива удружења, организатори „Литије за Спас Србије“ подносе захтев да посланици Народне скупштине, која је највише представничко тело и носилац уставотворне и законодавне власти у Републици Србији, по хитном поступку гласају о усвајању следећих свенародних предлога:

1. У вези са заштитом интереса деце, природне породице, традиционалих породичних вредности, јавног морала и демографске безбедности

- Да бар један народни посланик од 260 у Народној Скупштини поднесе, најкасније 90 дана од достављања ових захтева, да Скупштина гласа за Предлог Закона по Хитном поступку „Закон о забрани приказивања и промоције родног идентитета различитог од пола по рођењу, промене пола, хомосексуалности као и било ког другог облика наглашене сексуалности, млађима од 18 година“ у васпитно-образовним програмима у вртићима, школама, на телевизији, приликом оглашавања и на јавним местима. Овим забранама се штите деца и омладина од агресивног наметања не само ЛГБТ идеологије, већ и од насилног утицаја на формирање личног идентитета који подразумева сексуални, национални и религиозни идентитет. Насилном и свеопштом промоцијом ЛГБТ агенде директно се удара на јавни морал и породичне вредности, демографску безбедност. Указујемо на позитивну ЕУ праксу Мађарске и Руске Федерације.

- Да најкасније у року од 90 дана, бар један посланик поднесе Предлог и да Народна Скупштина гласа о Изменама и допунама Закона о родној равноправности и Закона о спречавању дискриминације који не би били у колизији са Законом о забрани приказивања и промоције родног идентитета различитог од пола по рођењу, промене пола и хомосексуалности и било ког другог облика наглашене сексуалности млађима до 18 година у вртићима, школама, на телевизији, приликом оглашавања и на јавним местима.

- Да народни посланици, у остваривању изборне и контролне функције, изгласају неповерење према оним члановима Владе који су учествовали у организовању и промоцији ЛГБТ+ политика млађима од 18 година без сагласности родитеља и децу излагали раној противприродној сексуализацији, односно вршили насиље над децом нелегалним утицајем на формирање њиховог идентитета, супротно Уставу, законима Р. Србије и међународним конвенцијама и да се преко надлежних институција покрене кривични поступак против њих .

2. У вези са заштитом Устава Р. Србије по коме је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима

- Да народни посланици, који штите Устав, националне интересе, националну      безбедност,  суверенитет и територијални интегритет Р.Србије и који поштују вољу грађана, изгласају поништавање Бриселског споразума (Споразум о принципима нормализације односа Београда и Приштине) закљученог је 19. априла 2013. године у седишту ЕУ, од стране председника Владе Републике Србије, чиме су de facto признали такозвано „Косово“.

- Да народни посланици, који штите Устав, националне интересе, националну безбедност,  суверенитет и територијални интегритет Р. Србије и који поштују  вољу грађана, изгласају поништавање Вашингтонског споразума (Споразум о економској нормализацији који су у Белој кући у Вашингтону потписали премијер самопроглашене Републике Косово и председник Републике Србије 4. септембра 2020, у присуству америчког председника Доналда Трампа).

 - Да народни посланици, који штите Устав, националне интересе, националну  безбедност,  суверенитет и територијални интегритет Р. Србије  и који поштују вољу грађана прогласе окупацију наше територије Косова и Метохије од стране терориста и страних агресора или врате питање окупираног Косова и Метохије у УН и Савет безбедности за очување међународног мира и безбедности.

3. У вези са очувањем независности и поштовања воље преко 85% народа Републике Србије који  се противи увођењу санкција Руској федерацији и уласку у НАТО

- Да народни посланици, који штите националне интересе и ваљу народа, не наруше свете вековне везе српског и руског народа у процесу доношења одлука у име народа Србије, и да имају једнако обзира према Руској Федерацији, као што имају према ЕУ комисији, Америчкој администрацији и НАТО алијанси (која је основана у Вашингтону са седиштем у Бриселу), која је на Србију 1999.године извршили агресију и бомбардовали нас осиромашеним уранијумом, због којих и данас трпимо озбиљне последице по здравље грађана а посебно деце и животну средину .

У складу са вашом представничком функцијом као народних посланика, тражимо хитне састанке у Народној скупштини са заинтересованим посланичким групама и самосталним народним посланицима, како би помогли у разматрању и спровођењу, горе наведених захтева, који одражавају вољу већине грађана Србије. Контакт е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и контакт телефон 061 160 83 68.

У Београду, 20.10.2022. године

Подносиоци захтева : „Породични сабор“; „Лекари и родитељи за науку и етику“; „Савез православних жена“; „Крстоносци“; „Центар за живот“; „Норма центар“; „Православна породица“; „Српска солидарност“; „Друштво за очување ћирилице Добрица Ерић“; „Друштво Цара Николаја“; „Руско сабрање у Србији“; „Иницијатива за забрану абортуса“; „Покрет Светосавље“; „ЗАВЕТ СрпскоРуски“;

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com