302311374 459109369565198 7821084998918664399 n Screenshot 2023 08 24 072918

Поштовани читаоци, у продукцији "Савеза Срба из Црне Горе" и "Православне фондације" снимљен је филм "Црна Гора - међа Истине и лажи" који на основу документованих чињеница износи сву истину о 1918. години и уједињењу Србије и Црне Горе у једну државу. Ових дана, филм у режији нашег познатог режисера Драгана Елчића, премијерно се приказује у црногорским градовима. Истина је толико заболела титогорце - народ настао у Титовом Јајцу - да су се осули дрвљем и камењем на овај филм, у најбољим традицијама духовног оца њихове нације Јосипа Броза Тита, тражећи забрану приказивања филма. Са сајта ИН4С у целини преносимо саопштење ССЦГ на ове нападе ДПС-овских титогораца...

       †       †       †

У саопштењу ДПС-а стоји да је у питању „пропагандни филм о Подгоричкој скупштини“, којим се – замислите ! – „удара на темеље црногорске државности и руше тековине 21. маја.“ Дакле, „темељи црногорске државности“, према становишту ДПС-а, не постоје прије 1918. године: ни Круси и Мартинићи (1796), ни Граховац (1858), ни Херцеговачки устанак (1875-1876), ни Црногорско-турски рат (1876-1878), ни Берлински конгрес (1878), ни Устав Црне Горе (1905), нити проглашење Црне Горе за краљевину (1910). Држава Црна Гора „у изведби“ Демократске партије социјалиста не препознаје историју имена које носи прије 1918. године.

Стога је очекивано да заступници сакаћења црногорске историјске свијести сваки покушај мишљења о црногорској прошлости, њеној државности и духу времена који је сасвим супротстављен њиховим актуелним наративима посматрају као „рушење тековина 21. маја 2006. године.“ Како је поменута господа у псеудоисторијском и контрафактуалном замаху своје пропагандне машинерије покушала прогласити 1918. годину за нулту годину (Yahr Null) црногорске историје, испостављајући јавности бесмислени поклич „Никад више 1918.“, тако је предузимала све неопходне радње да се криминализује свако саопштавање историјских чињеница изван свог фалсификаторског и плаћеничког кружока. Тековине 21. маја, претемељене Црне Горе која је заробила „себе у туђина“, српски народ препознаје у перманентним процесима асимилације и дискредитације трећине црногорских грађана чија су вјековна огњишта у Црној Гори.

Савез Срба из Црне Горе поштује државотворност Црне Горе и сматра да не смијемо кривотворити истину коју су својом крвљу, стварајући чојску и јуначку Црну Гору, исписали наши преци. Оно што ДПС назива „накарадним интерпретацијама“ јесте историјска истина о Подгоричкој скупштини представљена у овом филму чије премијерно приказивање настављамо у црногорским општинама, селима и засеоцима, на сваком мјесту у којем очекујемо добродошлицу и благонаклоност, које потказивачка и корумпирана скупина тродеценијских узурпатора Црне Горе више никада неће имати.

Тоталитарна намјера ДПС-а да се забрани приказивање филма „Црна Гора међа истине и лажи“ долази као мрачни подсјетник на времена када су волшебни „државотворци“ на челу корумпираног бирократског апарата вршили невиђену и сасвим несношљиву дискриминацију српског народа, трудећи се да своје „историјске подвиге“ понављају у фарсичним покушајима забране припадницима српског народа да мрдну прстом. Нама, међутим, остаје да парафразирамо и прилагодимо прилици мудру мисао Хане Арент, водећи рачуна о чињеници да се помирење Црне Горе може одвијати само у истини, и да помирења неће и не може бити изван истине.

Наиме, када нас нападају као Србе, морамо се бранити као Срби. Дакле, не можемо се бранити као грађани, космополити и демократе, него као Срби, по налогу који испостављају завјет, историјска свијест и национална одговорност. Гнусни насртаји на представљање једног филма показују људску, културну и цивилизацијску регресију Демократске партије социјалиста. На њихово саопштење, непреводиво на језик логике, реагујемо искључиво ради информисања јавности.

1000002565

Извор: ИН4С

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com