3048065 1598042597Поштовани читаоци, са братског портала "Стање Ствари" преносимо и подржавамо апел упућен Влади Србије да прекине са прогоном лекара верних Хипократовој заклетви и подршком оваквом Кризном штабу, који свакодневно сам себе демантује и предлаже противуставне мере, данас прича једно а сутра сасвим друго...

†       †       †

Позивамо Владу Србије и Лекарску комору да прекину хајку и прогон лекара који су се безинтересно ставили на располагање народу ради спречавања и лечења ковида.

Више од годину и по дана целокупно становништво Србије предмет је контрадикторних изјава истих људи из такозваног Кризног штаба и Владе Србије. Поред тога што их је демантовао живот, своје тврдње оповргавали су у више наврата и сами, подстичући неповерење становништва у способност државе да се носи са здравственом кризом. О оваквом деловању Кризног штаба говори садашње стање у погледу ковида у Србији.

Лекари који су тренутно предмет хајке, дезинформација и прогона ставили су се добровољно и без личног интереса у службу свих којима је стало до личног и здравља других, и који не желе да чекају да доспеју у неку од ковид болница да би били подвргнути лечењу по непознатим протоколима. Лекари су тиме показали да се у свом поступању држе лекарске заклетве и нису пружили никакав основ за довођење у питање своје лекарске части, како им се покушава подметнути од званичних установа, већ су управо радили оно што би се очекивало од Кризног штаба и установа здравственог система државе.

karikatura virus aleksandr shulpinov 32092

Ивермектин је у Србији одавно одобрен за људску употребу. О његовој безбедности и делотворности постоји више десетина радова стручњака из разних крајева света. Његово дејство доказано је на различитим крајевима света и применом на становништву од више стотина милиона људи, попут Индије и Јапана, по смерницама и надзором Светске здравствене организације.

Стога позивамо Владу, Лекарску комору и друге установе да прекину прогон лекара који су одговорили свом лекарском позиву и Хипократовој заклетви.

EzqgO1 WQAQZ8ep

Позивамо и своје саборце правнике да се јаве удружењу „Лекари и родитељи за науку и етику“ (на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ) због евентуалног пружања правне помоћи прогоњеним лекарима.

Извор: Стање Ствари

Фото: Рунет

Опрема текста: Саборник

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com