TorzhestvoPravoslaviya001Свим читаоцима "Саборника србско-руског" од срца честитамо празник Торжества Православља. Свети Оци Цркве Христове су на данашњи дан 843. године на Константинопољском сабору отпразновали победу над иконоборачком јереси и тада је донет догмат о поштовању икона. Како борба са иконоборцима, тако и читава историја Свете Цркве Христове, показује да се главна борба води у срцима људи. Наш Господ нам у светом Јеванђељу каже да се Царство Божије налази унутра у нама. Ако је то тако, онда ни царство антихристово никада не би могло доћи у свет, да га људи не носе у својим срцима.

TorzhestvoPravoslaviya001

Због тога подсећамо да се данашњи празник Победе Православља подудара не само са првим и другим обретењем главе Јована Крститеља, него и са прославом дубоко антихришћанског празника 8. марта. Слављење 8. марта није ништа друго него борба против светих истина наше свете вере. Прослављати дан када је Иродијада наговорила кћерку да срамним плесом испроси од Ирода главу Јована Крститеља на тањиру, страшно је за православне хришћане. Прослављати дан суманутих феминистичких лудача  - недостојно је за православне хришћане. Прослављати дан када су феминисткиње, поштоватељке Кларе Цеткин, у Русији вешале православне свештенике - недостојно је православних хришћана. Мржња тих савремених богобораца према светој вери Православној није ништа мања од мржње иконобораца.

Као сајт који баштини развој братских веза са братским једнокрвним и једноверним руским народом, подсећамо да је 8. марта 1917. године револуционарна олош, нови наследници Ирода, ухапсила Свету Царску Породицу и њихово заточеништво завршило се ритуалним убиством у ноћи 17. јула 1918. године. 

848b4a f7744fd2e8394697a182a029d75f912f

Због тога свим нашим читаоцима од срца препоручујемо два дана када могу обрадовати своје драге даме, један је "Празник Материца", други је "Празник Жена Мироносица", али никако да то раде на антипразник 8. марта!

Тебе, Господе, славећи, ми, недостојне слуге Твоје, захваљујемо на Твојим великим доброчинствима, нама дарованим; хвалимо, благосиљамо, певамо, величамо, и благодаримо на Твојој благости, и као слуге, кличемо Ти са љубављу: Спаситељу наш и добротворе, слава Теби.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com