Screenshot 2023 05 20 075654

Коло од среће уоколи, вртећи се не престаје, ко би гори, сад је доли, а ко доли, гор устаје - глагољао је својевремено представник древне србске дубровачке књижевности Иван Гундулић.

А други великан србске словесности, Петар Патровић Његош каже - Ал’ тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!

Поштовани читаоци, са великом радошћу обавештавамо Вас да је почео процес "довођења к познанију права" судија Хашког кривосуђа!

МУП Русије је раписао потерницу за тужиоцем Мећународног кривичног суда у Хагу (МКС) Каримом Ахмедом Ханом, два месеца после расписивања потернице од стране МКС за председником Русије Владимиром Владимировичем Путином.

Руски истражни комитет је отворио кривични поступак по члановима о привођењу на кривичну одговорност лица за које се зна да су невина (2. део члана 299 Кривичног законика), као и о припремама за напад на представника иностране државе која ужива међународну заштиту, у циљу усложњавања међународних односа (2. део члана 360. уз примену 1. дела члана 30. Кривичног законика Русије).

Поред Карима Ахмеда Хана, ту бестидну одлуку о потерници против Путина донеле су следеће судије МКС: Томоко Акана, Розарио Саљваторе Ајтали и Серхио Хераро Угаљде Годинез.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com