308838028 461627759332252 2312061215183216263 n

Саопштење "Породичног сабора" поводом хапшења Дејана Златановића и Дамјана Кнежевића...

Устав Републике Србије гарантује њеним држављанима поштовање људских права и слобода као највиших вредности, а њихово признање, поштовање и заштита представљају обавезу државе. Хапшење и одређивање притвора патриотским делатницима Петру Златановићу и Дамјану Кнежевићу сматрамо не само незаконитим него и противуставним чином који сам по себи представља свјеврстан удар по Србији као држави.

Њихово хапшење представља својеврстан изазов свим патриотски опредељеним Србима и у овако сложеној ситуацији када се боримо за опстанак Косова и Метохије - нашег србског Јерусалима - у окриљу србске државности, представља чин који додатно дестабилизује државу.

Због тога захтевамо да се Петар Златановић и Дамјан Кнежевић пусте на слободу што би свакако смањило ризик од евентуалних грађанских сукоба и на државном нивоу обезбедило поштовање гаранција основа уставног поретка државе Србије и права на слободу мисли и изражавања, живота и деловања у складу са својим уверењима и идентитетом, у овом случају православно-патриотским хришћанским уверењима и идентитетом.

Савез удружења "Породични сабор"

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com