IMG 2771607d024a3bfa93862f997ebf107f V

"И на Дан Републике Српске шаљемо поруку да се на Балкану циљеви Европе па и свјетског поретка, који су мир, мултикултуралност и мултинационалност могу остварити кроз Српски свет са Богом", додају из СНП Избор је наш.

†   †   †

СНП „Избор је наш“ традиционално, већ деветнаесту годину прославља Девети јануар, Дан Републике Српске. Сваке године, уз честитку и народно весеље, излази у јавност и са новом поруком. Овог пута порука ће бити „Српски свет са Богом“.

„Српски идентитет произилази из односа српске елите и народа (специфичне генетске структуре, менталитета и наслеђа) према Богу. Када је народ окренут од Бога или чак у борби са Њим, народ се осипа, дијели и стварају се нови колективитети који су противни свом исходишту у процесу који садржи често наметнуте лажне вриједности и тешка злодјела. А многи појединци из елите или њихови потомци, доживе истину – да је слава таквих била у срамоти“, рекли су из СНП-а „Избор је наш“.

Они додају да у времену када је српски народ и елита углавном уз Бога, тада се његују и животом потврђују истинске и непролазне вриједности добра, истине и слободе, а у прошлости издвојени колективитети се враћају свом исходишту. Појединци, најчешће жртвујући се за свој народ славу често не доживе, већ буду прослављени послије смрти. Несвети а свети. Ово изношење манифестације двије врсте српског идентитета кроз Српски свет са Богом из без Њега није порука подјела и жеље да се изазивају мржња и сукоби јер и један и други Српски свет су неминовност, као узрочно-посљедичног стања, који се и међусобно прожимају.

„Овом поруком најављујемо долазак златног доба српства у надолазећој епохи „Српског света са Богом“. И на Дан Републике Српске шаљемо поруку да се на Балкану циљеви Европе па и свјетског поретка, који су мир, мултикултуралност и мултинационалност могу остварити кроз Српски свет са Богом“, закључили су они.

Извор: ИН4С

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com