Screenshot 2024 02 05 235149

О, света свеблажена мати Ксенијо! Живела си под кровом Свевишњега, праћена и снажена Богомајком; претрпела си глад и жеђ, студен и врућину, увреде и прогоне, дар прозорљивости и чудотворства од Бога си добила и под заштитом Свемогућег покој нашла.

Сада те Света Црква као миомирисни цвет прославља. Стојећи на месту твог погребења, пред твојим светим ликом, молимо ти се као да живиш са нама: прими молитве наше и принеси их до Престола Милосрдног Оца Небескога будући да имаш смелост пред Њим.

Измоли вечно спасење оних који ти притичу, дарежљив благослов за добра дела и намере наше, и избављење од свих невоља и патњи. Твојим светим молитвама заступи нас, недостојне и грешне, пред Свемилостивим Спаситељем нашим.

Помози, света блажена мати Ксенијо, да се деца озаре светлошћу Светог крштења и да се запечате печатом дара Духа Светога, да се младићи и девојке у вери и честитости и богобојажљивости васпитавају и да успеху у учењу имају; болесне и слабашне исцели, породичну љубав и слогу пошаљи, удостој монахе достојног подвига подвизавања и огради их од срамоте, пастире утврди у чврстини Духа Светога, људе и земљу нашу у миру и спокојству очувај и буди милостива према онима који су у предсмртном часу лишени Причешћа Светим Христовим Тајнама.

Ти си наша нада и поуздање, брзо услишење и избављење и теби благодарност узносимо и са тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com