311

Поштовани читаоци, поводом најављене европске параде стида и срама на улицама Београда, 12-18.9.2022. године, желимо да вас позовемо да се укључите у пружање отпора томе, а ако Бог да и спречавању исте. Имамо више начина да делујемо: можемо потписати петиције (доле); на предлог једног брата можете преузети и послати писма нашој црквеној јерархији (у наставку); можемо се организовати у групе по 20 људи и читати цео  Псалтир за 1 дан и тако радити све до тог датума а и касније; ко не може то, нека узме на себе и нека чита акатист Пресветој Богородици сваки дан; ко не може ни то, нека се моли како год може да до тога не дође. И све је то добро, али ми морамо бити спремни, ако наше молитве и молбе не буду услишене, да тај дан изађемо на улице и спречимо тај догађај, да нас и наше потомство не би стигло проклетство због несупротстављања ширењу смртног греха! Не заборавимо: Бог је због тог греха потопио први свет, због њега је затро Содому и Гомору, због њега је пало Византијско царство, због њега ће се и Европа претворити у нуклерану прашину!

Не будимо глупи да дозволимо да са нама бришу под они, који још мало и "неће места свога познавати"! Ако Бог да, могу у септембру настати велике литије и можда успемо да спречимо ту невиђену срамоту! Дакле, узмимо за мото незаборавног мајора Гавриловића: "Образ Београда мора остати светао!"

Да не говоримо о ширењу мајмунских богиња, које доказано шире хомосексуалци. И баш сад све њих хоће да доведу у Београд. Да ли су они нормални?!! Па то је намерно изазивање опасности по јавно здравље! То је кривично дело! Малтретирали су народ две године због короне а сад хоће од Србије да направе епицентар заразе!

218520191 iz7pruyv7 

Сматрамо да овако важна тема не сме остати без одговора Цркве, а Црква нису само људи у мантијама већ је то и народ, који је у Цркви већински и који се такође пита, како је увек било у историји. Дужност је и обавеза свих нас, а најпре црквених пастира да веру и породицу јавно бранимо, ако хришћанско и србско име носимо...

...И питаше га: „Како ти је име?” И одговори му и рече: „Легион ми је име: јер нас је много.” И молише га много да их не шаље из оног краја. А онде по брегу пасијаше велико крдо свиња. И молише га сви демони говорећи: „Пошаљи нас у свиње да у њих уђемо.” И допусти им Исус одмах. И изишавши духови нечисти уђоше у свиње: и навали крдо с брега у море; а бијаше их око две хиљаде: и утопише се у мору. (Мк. 5:9-13)

†   †   †

МИРОСЛАВ ВУЈАНИЋПИСМО АРХИЈЕРЕЈИМА СПЦ

Браћо и сестре, Срби у Христу,

Ево прилике да на хришћански начин, без буке, без галаме, без демонстрација и без драме, исповедимо веру и ослањајући се молитвено на помоћ Божју, бранимо темељне хришћанских и породичних вредности. У прилогу је допис/молба/захтев Светом Архијерејском Сабору СПЦ (свим епископима) Његовој светости патријарху србском г.г. Порфирију и преосвећеном владици крушевачком Давиду, председавајућем Одбора за породицу при Синоду СПЦ, али и сваком свештенику наше свете Цркве да покренемо конкретне активности према државним органима, а које се тичу заштите нас, наше деце и уопштено србског народа од агресивне и јавне промоције и наметања настраних идеологија, утицаја, међу којима пре свега содомског греха. Сама сопштења и петиције нису довољни, тражи се конкретно дело, конкретна активност, конкретан чин, јер су Содом и Гомор ушли у све поре друштва и сада кроз законе, јавну промоцију, школске програме треба да буду наметнути као норма, док Господ Исус Христос треба да буде истеран из Србије.

У складу са њиховим содомским мерилима наша деца треба да буду васпитана по овим душегубним антихришћанским 'вредностима' како би сутра постали подобни содомљани. По новим законина помињање содомског греха у било ком негативном облику јесте кривично дело чиме се у Србији забрањује односно укида и само Свето Јеванђеље.

Поред свега, ове године у Србији треба да се одржи и тзв. 'Europride 2022.', содомски скуп где ће се сва европска и светска настраност сабрати у Богородичном граду Београду и у мајци Србији. Молитва је неопходан темељ, но круна спасења јесте дело! Стога, нико нема, нити ће имати, било какав изговор за ћутање на ове директне ударе на веру православну, на Цркву Христову и на породицу. Пилатову судбину знамо. Крајње је време да престанемо само констатовати већ да сабрани и збијени у редове као породица, као многе породице и као појединци, као владике, као свештеници, као очеви и оци, као матере и мајке, деке, баке, стричеви, ујаци, тетке, стрине, комшије, браћа у Христу, чада Цркве Христове нешто јасно и конкретно учинимо, а да нам полазиште и темељ буду хришћански. Стога крећемо са појединачним дописом, молбом, питањем и чињењем која ће онда прерасти у саборне молитве, питања, чињења. Свако од нас, најпре сам, стоји пред Христом и само истински и храбри појединци могу творити истинску и храбру Саборност.

Одустајати не смемо, да би нам било по оној Јеванђељској:'Куцајте и отвориће вам се, тражите и добићете...' На наше питање одговор ћемо тражити док га не добијемо, јер је дужност и обавеза свих нас, а најпре црквених пастира да веру бранимо и хришћанску породицу очувамо.

Свети старац Пајсије каже:'Уколико се неки грех озакони у друштву, тад кривица за тај грех не пада само на појединца већ на цело друштво, цели народ.' Да ли ћемо дозволити да страхоте содомског греха падну на нас и на децу нашу и да уништи веру и породицу, а онда и целу Србији!? Не би смели, јер пред Богом и Светим Савом оправдања нећемо имати. Ћутањем се издаје Бог, учи нас Свети Владика Николај.

Зато, план је следећи:

1. Свако за себе/своју породицу одштампати четири копије дописа ( у прилогу) и исти, у своје име и име породице, ПРЕПОРУЧЕНО послати на следеће адресе:

- Његова светост патријарах србски г.г. Порфирије, Патријаршија СПЦ, Ул. Краља Петра 5, 11000 Београд

- Његово преосвештенство епископ крушевачки г.г. Давид, Одбор за породицу при СА Синоду СПЦ, Патријаршија СПЦ, Ул. Краља Петра 5, 11000 Београд

- један допис своме надлежном епископу (свако за себе да нађе адресу или лично предати)

- обавезно један допис своме парохијском свештенику, најбоље лично

(све адресе се могу наћи на интернету)

2. Сваки од нас да дели информацију о овом делу на што више адреса и да се тако број исповедника увећава.3. Кад год је могуће, у мирољубивом хришћанском духу отварати ову тему, питати и подстицати најпре парохијско свештенство, духовнике, игумане, монаштво, али, не заобилазити епископе да мисле и говоре о овом проблему. Тражимо одговоре и решења у складу са Оцима Цркве и Светим Јеванђељем. Све што и у најмањем скреће од Светог Јеванђеља и Отаца Цркве није нам на корист.4. Последње, а у ствари најпрече, како би стекли исти Дух, јесте молитва појединачна и саборна. Од децембра месеца педесеторо браће и сестра безпрестанка читају Непрестани Псалтир (двадесет и четири сата). Добро би било направити још неку овакву групу јер то је стални покров и сила огромна. Распоред и правило је просто, док једни раде, други се моле. Литије, ако се изроде из молитве, слава Богу.5. ВАЖНО - ко нема намеру да се укључи у ово дело нека не коментарише. Не треба нам девет разлога зашто ово не учинити, већ нађимо ЈЕДАН ваљан разлог да ово учинимо. А тај веома ваљан разлог јесте Господ Исус Христос који је страдао ради нас и нашег спасења. Тај разлог су наша деца, Мајка Србија и ми сами.6. Има још предлога, но кренимо са горе наведеним.

Како радили тако нам Бог помогао!

Помози нам вишњи Боже,

Без тебе се ниш' не може.

Сабор верујућих СПЦ.

†   †   †

ТЕКСТ ПИСМА КОЈЕ ТРЕБА ПОСЛАТИ:

САБОРУ СПЦ – свим архијерејима члановима Сабора

ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ Г.Г. ПОРФИРИЈУ

ПРЕОСВЕЋЕНОМ ЕПИСКОПУ КРУШЕВАЧКОМ Г. Г. ДАВИДУ председнику Одбора за породицу при Синоду СПЦ

Ваша светости, високопреосвештенства и преосвештенства,

Обраћамо Вам се, овим путем, као православни хришћани, редовни учесници Црквеног, светотајинског и литургијског живота и као пуноправни чланови наше помесне Цркве.

Никад у историји, нашег народа није претила оваква опасност по опстанак патријахалне хришћанске породице, за опстанак српске деце и српског народа уопште. Сваке године све нас је мање, али и за оно мало што нас има систем и државни административни апарат се труди, да кроз своје механизме, у сваком смислу, отежа наш живот и опстанак. Кроз историју нашег народа јесте било силних напада с циљем физичког истребљења наших људи и деце и затирања целих породица, но никад то није чињено од стране власти сопствене државе, у овом случају Србије. Ово казујемо и истичемо под пуном моралном и хришћанском одговорношћу.

Ми можемо, у одређеној мери, да схватимо поједине поступке и уступке, акоје представници власти чине ради испуњавања преузетих политичких и међународних обавеза. Међутим, са гнушањем и гневом одбијамо да прихватимо озакоњење антихришћанских норми и наметање псевдовредности кроз измене, допуне и усвајање Закона о истополним заједницама, Закона о родној равноправности и Закона о забрани дискриминације. Озакоњење антихришћанских норми, ставова и поступака у земљи Србији, у којој се седамдесет одсто становништа изјашњава као православно, апсолутно је неприхватљиво. Како другачије третиратиновоусвојене законе, него као наметнуте, антихришћанске, антипородичне и противчовечанске. Овим се законима de jure и de facto, поништавају јеванђељске вредности и угрожавају сами темељинормалног породичног живота и развоја детета у оквиру породице и шире друштвене заједнице.

Исто тако, за један хришћански народ апсолутно је неприхватљиво јавно промовисање содомије, настраности, блуда и сваке изопачености осуђене Светим Јеванђељем.

Глас верника и свештенства наше Цркве, као небоземне установе, треба и мора да се чује, не када је добро већ када је најтеже. Стога ми, као њени чланови, од Вас не тражимо никаква декларативна иступања, већ јасно и конкретно дело у овом небивалом друштвеном тренутку. То подразумева, јасно и енергично поступање и иступање пред највишим представницима извршне и законодавне власти Републике Србије,са захтевом за потпуну заштиту хришћанских вредности и темеља патријархалне породице путем укидања свих закона, поступака и експеримената којима се директно угрожава опстанак србског народа.

Ми, доле наведени и потписани родитељи, очеви и оци, мајке, баке, браћа и сестре, као чланови Српске православне цркве, самостално и сабрани кроз више породичних и родољубивих организација, тражимо недвосмислену подршку наше Цркве по питању јасне заштите заветних хришћанских вредности и традиционалнепатријархалне породице.

У даљем то значи:

$11.      Сазивање Ванредног сабора Српске православне цркве ради доношења одлука по питању очувања хришћанских вредности и патријахалне породице све у интересу Српске православнецркве и српског народа, а противно свим ударима на Господа Исуса Христа и Цркву Његову кроз промовисање противприродних и богохулних псевдовредности.

$12.      Организовање шире стручне и јавне расправе и упознавање верника наше помесне Цркве са последицама закона којима се директно удара на хришћанске и породичне вредности. Овде посебно мислимо на Закон о истополним заједницама, Закон о родној равноправности и Закон о забрани дискриминације који су предложени од стране Министарства за људска, мањинска права и друштвени дијалог, а усвојени од стране Народне скупштине Републике Србије. Недовосмислено тражење од државних органа Републике Србије Народне скупштине и Владе Србије да се сви поменути закони пониште.

$13.      Захтевање од надлежних државних органа Републике Србије безусловну забрану одржавања тзв. параде поноса где би ове године главни град Србије био домаћин тзв. EuroPride 2022. при чему би се сав европски и светски разврат слио у Богородични Београд.

$14.      Услед настављања „тихог“ притиска и условљавања вакцинацијом организовање шире стручне и јавне расправе о утицају и последицама „Ковид пандемије“на живот верника наше помесне Цркве. У расправу укључити стручна лица из живота Цркве и науке, људе од угледа и знања.

Због сложености ситуације као и због небивалог притиска који трпимо ми, православни верници, наше породице и наша деца, молимо Његову светост патријарха српског г. г. Порфирија као и епископа крушевачког г. г. Давида, председника Одбора за породицу при Синоду СПЦ, да изнађу могућност за хитно поступање у складу са наведеним захтевима.

 

Молећи Ваш благослов, дато патријаршији СПЦ,

 

Дана ________________________                                                          

име и презиме

 

____________________

 

____________________

Извор: Православна породица

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com