IMG 4e832e03eb0bd5dd20bcb1b5940bcb9e V

Поштовани читаоци, удружење "Породични сабор" који чини шест удружења данас (5.7.2022) је у Патријаршији предало у Кабинету Патријарха захтев да СПЦ тражи од власти Србије забрану богоборачког Еуропрајда. Текст захтева преносимо у целини...

†   †   †

Ваша Светости,

Обраћају Вам се чланови и руководиоци удружења „Породични сабор“, организације која је последњих седам година једина по благослову блаженопочившег Патријарха Иринеја, а прошле године и по Вашем благослову, организовала „Недељу породичног јединства“ која је завршавана литијом од храма Светог Саве до Саборне цркве. И сваке године све је протицало у најбољем реду, без излива мржње, никада нисмо осуђивали људе него њихов грех. Био је то наш хришћански молитвени одговор на дубоко неморалну „Параду поноса“ која је увек протицала са скандалозним порукама које дубоко вређају осећања православних верника и огромне већине становника у нашој земљи.

Ви знате да је ове године предвиђено да наша престоница буде домаћин тзв. Еуропрајда. Дакле, не ради се о једнодневној „Паради поноса“ домаћих содомиста, него практично о шестодневном скарадном оргијању, својеврсној шестодневној окупацији Богородичиног града од стране оних чији грех свети Јован Златоусти, човек чија се Литургија скоро свакодневно служи у хиљадама православних храмова широм света, назва грехом страшнијим од убиства.

IMG afa4ce665656ebdc809af6d43989e775 V

Дубоко смо свесни огромних притисака које непријатељи свете вере Христове врше и на наше државне и црквене институције, али сматрамо да у свему мора постојати нека црвена линија преко које и наша мајка, Српска Православна Црква, мора оштрије реаговати. Једна од тих црта, по нашем мишљењу, када се морало реаговати оштрије, било је доношење Закона о истополним заједницама, Закона о родној равноправности и Закона о забрани дискриминације. Министарка која на изборима није добила ни 1 (један) проценат гласова (!!!), министарка која је полазник злогласне Кумровачке школе, наметнула је усвајање дубоко антихришћанских закона који у потпуности потиру Јеванђелски морал и који закуцавају ексер у гроб породичне Србије. Знамо да је Ваша интервенција довела до одређеног побољшања тих закона, да је била предвиђена чак и забрана свештеницима да осуђују грех и то је повучено, али то је био само један сићушан уступак после кога је уследила одлука наше владе да Београд буде престоница свим европским содомистима у трајању од шест дана.

Имајући све то у виду, имајући у виду да је Господ због содомског греха спалио два града и до данашњег дана ни у Мртвом мору ни на његовим обалама нема живота, како би показао до краја света и века каква је то мрзост пред Богом, сматрамо да је неопходна одлучна реакција нашег Синода и захтев државним властима да се на време откаже оргијање содомиста по улицама наше престонице. Сви знамо да је одлучно и храбро садејство клира Грузијске Православне Цркве и верног народа онемогућило греховно пировање у Грузији. Знамо да РПЦ снажно подржава државну политику по питању забране ЛГБТ пропаганде међу малолетницима у Русији. Свети Синод Бугарске Православне Цркве недавно је упутио оштар захтев влади Бугарске поводом Параде поноса… Знајући и поздрављајући такво деловање клира братских православних цркава, сматрамо да би ћутање нашег свештеноначалија на предвиђено шестодневно оргијање содомиста по Београду навукло оправдани гнев Господњи на наш народ.

Дакле, очекујемо Вашу личну одлучну реакцију, као и реакцију Светог Синода и реакцију свештенства по дубини, ми имамо јако оружје, молитве и Крсне ходове, огромну жељу верујућег народа да се не дозволи скрнављење наше престонице, али у тој борби за очување хришћанског морала и части нашег народа, неопходно је да верни народ подрже и људи у мантијама.

Молећи Ваш Првосвештенички благослов, дато у Патријаршији СПЦ 5.7.2022. г.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com