5991c9d6dcb60 1502726614Напомена: Поштовани читаоци, ових дана смо сведоци покушаја Запада да старом методом "завади па владај" пороби и претвори у колонију западних корпорација још једну словенску и православну земљу. Јасно је да између Ђукановићевих монтенегрина у Црној Гори, укронациста у Украјини и оних који данас у Минску организују махање пољско-литванским заставама, нема разлике. С тим у вези, Вашој пажњи нудимо обраћање "Свесрпског Словенског Покрета" које је потписао Др Зоран Милошевић, председник ССП...

♦       ♦       ♦

Драга браћо и сестре у Белорусији!

Са зебњом у срцу пратимо догађаје у нама драгој Белорусији. Ми смо и сами прошли пут „обојене револуције“ 2000. године, тако да добро знамо шта је обећавано а шта је урађено. Србија је после доласка прозападних лидера буквално опљачкана, а највреднија имовина је доспела у руке западних компанија (угред речено будзашто), образовање уништено, традиционалне вредности извргнуте руглу, а сами Срби етикетирани као „геноцидни“ народ. Незапосленост је у једном моменту била највећа у Европи, радници доведени на ивицу егзистенције...

Читајући и гледајући шта се догађа у Белорусији не можемо се отети утиску да гледамо већ виђено.

Има и разлика, код Вас је учешће римокатолика знатније, обојена револуција се догађа под туђим знамењима – заставом Пољско-литванске заједнице (боје заставе пољске, грб литвански, крст римокатолички), а изјаве појединих расколника и аутокефалиста да су против Лукашенка због тога што он није у име државе поднео захтев за добијање Томоса о самосталности Белоруске Православне Цркве од Фанара, удара на саме основе идентитета и духовности белоруског народа.

Драга браћо и сестре у Белорусији!

Није нам циљ да пружамо политичку подршку било коме, то је унутрашња ствар народа у Белорусији. Међутим, као српске патриоте морамо истаћи захвалност коју већински део српског народа осећа према актуелном Председнику Белорусије. Наиме, када је НАТО пакт извршио агресију на СР Југославију (Србију и Црну Гору) 1999. године, Ваш председник Александар Лукашенко био је једини председник који је тада долетео авионом у пријатељску посету нашој земљу и подржао нас. То је за српске патриоте био и остао братски и храбар чин.

Имајући у виду безочну пљачку државне својине која је уследила у свим земљама у којима је Запад организовао „обојене револуције“, желимо да истакнемо да треба да будете срећни што ништа од важније државне својине у Белорусији није продато, што се одразило и на много мању незапосленост какву имају друге земље.

С тога и ми из Свесрпског словенског покрета желимо да Вам пружимо моралну подршку за одбрану земље од обојене револуције која би, уколико успе, донела и Вама беду, а могуће и нестанак државе.

Живела словенска, православна Белорусија која поштује права свих националних и религиозних мањина!

За Свесрпски словенски покрет, председник

Проф. др Зоран Милошевић, научни саветник

IMG 504dcad83c0ab7fac23ba87a4cfc02bc V

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com