ВЛАДИКА ПОРФИРИЈЕ СОЛОВЕЦКИ

i

...Потпуно званична информација: ВАКЦИНА ЈЕ ВИСОКОТЕХНОЛОШКИ ПРОИЗВОД ГЕНЕТСКОГ ИНЖЕЊЕРИНГА, садржи матричне протеине РНА или ДНК. Ови агенси УГРАЂЕНИ У ЉУДСКИ ГЕН, МЕЊАЈУ ГА, МОДИФИКУЈУ И РЕДИГУЈУ. Већ на овом месту Хришћанин који је одговоран за своје спасење МОРА СЕ ЗАУСТАВИТИ! Сви добро знамо шта је „генетски модификовани производ“. Ако је ово, на пример, парадајз, он има само спољну сличност са поврћем које се гаји у нашој башти. А шта је „генетски модификована особа“ или особа са генетски уређеним геномом? У којој мери је Божија слика у њему остала нетакнута? И ко може да гарантује да ова интервенција неће проузроковати неповратну штету на нашем лику Божијем?...

У 4. недељу по Духовима, 18. јула 2021. године, на празник обретења часних моштију Светог Сергија, игумана Радоњешког, намесник Спасо–Преображењског Соловецког ставропигијалног манастира, епископ Порфирије (Шутов) обратио се пастви архиејерејском посланицом посвећеној теми увођења обавезне вакцинације у Архангелској области. Видео запис проповеди био је постављен на манастирском YouTube каналу, где је био достигао око 8 хиљада прегледа. А онда је видео уклоњен „због нарушавања правила YouTube заједнице“...

Видео снимак обраћања владике можете видети на другој платформи, ОВДЕ:

Ево најважнијих теза које је изнео Владика:

- Постоји нешто много важније од здравља за хришћанина: то је Сам Христос. Бити са Христом, бити у Христу, то је вредност несравњиво већа од саме вредности живота. И у том светлу, сада већ не медицинском, већ религиозном, ево на шта не може а да не обрати пажњу свако ко доноси одлуку о том питању (вакцинације).

- Људи имају потпуно легитимне, чврсте разлоге да сумњају у исцелитељност (вакцине - ур.), јер постоје питања у вези са овим препаратима: овде су и незавршена испитивања, као и чињеница да људи поново оболевају - често и тешко - и нежељени ефекти. Све се ово дешава, и све ово мора бити узето у обзир.

- Потпуно званична информација: ВАКЦИНА ЈЕ ВИСОКОТЕХНОЛОШКИ ПРОИЗВОД ГЕНЕТСКОГ ИНЖЕЊЕРИНГА, садржи матричне протеине РНА или ДНК. Ови агенси УГРАЂЕНИ У ЉУДСКИ ГЕН, МЕЊАЈУ ГА, МОДИФИКУЈУ И РЕДИГУЈУ. Већ на овом месту Хришћанин који је одговоран за своје спасење МОРА СЕ ЗАУСТАВИТИ. Сви добро знамо шта је „генетски модификовани производ“. Ако је ово, на пример, парадајз, он има само спољну сличност са поврћем које се гаји у нашој башти. А шта је „генетски модификована особа“ или особа са генетски уређеним геномом? У којој мери је Божија слика у њему остала нетакнута? И ко може да гарантује да ова интервенција неће проузроковати неповратну штету на нашем лику Божијем?

- Такође је поуздано, тачно и званично познато да НАНО-ЧЕСТИЦИ МЕТАЛА ПРИСУСТВУЈУ У ВАКЦИНИ, ДА ОВЕ ЧЕСТИЦЕ ИМАЈУ ЧИТАВ НИЗ СВОЈСТАВА, ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ - ПАРАМАГНЕТИЗМА. КРОЗ ЊИХ ДЕЛУЈЕ И ТЕХНОЛОГИЈА УТИЦАЈА НА НЕРВНИ СИСТЕМ - то су званични патенти, ово су апсолутно поуздане информације. Све оне (нано-честице - прир. ред.) су ИНТЕГРИСАНЕ У ДИГИТАЛНО КОЛО ЗА УПРАВЉАЊЕ. С тим у вези, поставља се питање:

Да ли је особа која је доживела такве интервенције заиста остала аутономна и суверена личност или се центар контроле нашег понашања преселио негде вани?

- За наше спасење је савршено и апсолутно неопходно остати човек по Лику и Подобију Божијем. Ако се такве промене унесу у људску природу, да ли ће онда Христос - који је дошао да спасе човека који је згрешио, али није изгубио Божији Лик - наћи такве оне (односно, Лик Божији у таквима - прир.ред), који су били подвргнути интервенцији палог човека (по његовом сопственом палом уму) у тим сакривеним дубинама људске природе?

"Боље је примити хиљаду муња него видети како се кротко лице Господа одвраћа од нас и јасно видети како Његово око не жели да нас погледа". Тако је једном рекао св. Јован Златоусти. А наш страх - то је страх Божији, страх да не увредимо Небеског Оца, Бога, који нас воли. И тај страх у хришћанском срцу изгони све остале страхове. Управо зато је хришћанска цивилизација повукла црвене линије, које ни у ком случају не треба прелазити, мешајући тајне Божије са тајнама овога света. И дух тог хришћанског благочешћа у људској личности, у образу Божијем, који је у нама, он је буквално прожео правне норме. Норме Права са великим словом, а не тог безакоња, које се данас често претаче у законе.

Можда ће се некоме ове информације учинити неистинитим. Јер заиста, човек, који верује да је настао од мајмуна, њему се чак може учинити као почаст да учествује у тим дубинама измене људске природе, да постане такорећи, моћни делајући чинилац у еволуцији људске природе. Тим пре ће то чинити они који ратују са Богом. Али то је њихов избор. Можда ће и неко од вас сматрати да је то неважно када буде доносио одлуку о томе. Али, моја садашња брига и задатак, као поглавара Соловецке обитељи, јесте само та да ваш избор буде заиста свестрано информисан по том питању. И друго, да тај избор буде заиста избор ваше унутрашње слободне савести.

Помолимо се сада светом преподобном Сергију, великомученици кнегињи Јелисавети и инокињи Варвари, светим Царским мученицима, свим руским и васељенским светима, том величанственом духовном небу, који сада предстоје пред Престолом Божијим, нашим заступницима, да би нас Господ по њиховим молитвама укрепио у духовној борби која се све више развија..."

По материјалу са: "Све јереси"

Приређивач: "Борба за веру", Православна породица.

Извор: Православна породица

Фото: РУНЕТ

Опрема текста: САБОРНИК

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com