photo 2020 05 13 20 18 55Поштовани читаоци, режим у Црној Гори је хапшењем владике Јоаникија на дан светог Василија Острошког, на дан када су усташе 1941. године ухапсиле Митрополита Петра Зимоњића, показао да је Каинов печат на челу братоубица способан само на братоубиства. Преносимо саопштење Савеза Срба из Црне Горе...

♦     ♦     ♦

Браћо и сестре!

Ко не види ћорав је!

У Црној Гори је подижен крвави маљ из колашинског Луга, умрљан српском братском крвљу. Тим маљем је започето убијање свештеника СПЦ и српског народа 1942. године. Данас га је подигао повампирени џелат и јурнуо на врата српских светиња. Чека раскорачен, жедан српског затирања и мјерка на чију главу ће га прво сручити...Подивљала хорда џелата је кренула у задњи обрачун и неће се зауставити, док се један Србин буде казивао именом српским у Црној Гори.

Полиција нема оправдања да се заклања иза наредби надређених. Таквим оправдањем искључиво и само чувају своје плате. Да ли је вриједна плата људске части и достојанства? Господо полицајци, замислите вашег брата који је дошао да вас хапси, само зато што слободно исказујете своју националну припадност или вјероисповијест, да ли би у њему видјели више човјека или брата, или само некога који извршава наређење и чува своју плату? Или и даље размишљате себично "Запало ме, може ми се!" Хоће ли вас питати потомство, јеси ли ти оче утамничио владику Јоаникија и оне свештенике?

 Какав одговор ћете дати својој дјеци? 

Хоћете ли им рећи да то чините због плате да би преживјели, или због наредбе коју морате извршити? 

Да ли ће бити сигуран тата, полицајац, хоће ли га презрети син или ћерка? Ако не сад, хоће сјутра, кад сазри, сигурно, кад постане човјек.

Тешко земљи у којој тамничке свештенство а на слободи су криминалци, убице и сва стокупљевина безбожника са маљем у руци, чекајући миг господара да почну свој крвави пир.

"Коме закон лежи у топузу

 трагови му живе нечовјештвом."

Браћо и сестре, уједињени и сложни се можете одбранити од сотонске руке. Молитвом и часним крстом, отјераћете сотону који је стигао са маљем до вашег прага. Ако сад паднемо, више нам нема исправљања.

Слобода владици Јоаникију и свештенству СПЦ! Слобода утамниченом српском народу у Црној Гори! Дошло је вријеме раскидања робовских ланаца у васколиком српству.

Савез Срба из Црне Горе

предсједник

Жељко Чуровић

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com