Montenegrin capАПЕЛ ПАТРИЈАРХУ, СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ САБОРУ СПЦ, СВИМ ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА СРБИЈЕ И СВИМ АМБАСАДАМА ПРАВОСЛАВНИХ ЗЕМАЉА У СРБИЈИ ДА СПРЕЧЕ МОГУЋE ОПАСНЕ ДОГАЂАЈЕ И КРВАВЕ ПЛАНОВЕ КОЈИ СЕ ПРИПРЕМАЈУ У ЦРНОЈ ГОРИ...

Савез Срба из Црне Горе, удружење која окупља грађане у Србији пореклом из Црне Горе али и пореклом из целе старе Херцеговине, као и многе грађане широм Србије, упућује апел црквеним великодостoјницима и државним руководиоцима да посебно и на време обрате пажњу на могући веома опасни сценарио који се припрема у Црној Гори, јер уколико се исти деси а не будемо припремљени, може доћи до несагледивих последица за српски народ, Српску Православну Цркву и државу Србију у целини.

Непријатељи српског народа, преко центара моћи у сенци, у дешавањима у Црној Гори виде велику прилику да остваре своје интересе, не обазирући се на страшне крваве последице до којих може доћи, ако им намере успеју. Свима је јасно да црногорски режим, отуђен од Бога и људи, није сам у активностима које чини против српског народа, и да он неће стати у свом науму, већ ће ићи до краја. Поставља се питање шта је крајњи циљ и до чега ће он довести? Центри англосаксонске дубоке државе, неолибералног и ватиканско-масонског лобија са НАТО-м и обавештајним службама на терену као извођачима радова, могу покушати у наредном периоду да направе општи хаос у Црној Гори, стварајући повод ( било сукобима две стране око паљења бадњака за Божић, било исценираним догађајима током протестних шетњи и окупљања подршке), који, након првих жртава, може довести до братоубилачког рата.

Онима који су данас опуштени у реакцијама на оваква ”црна предвиђања” и мисле да смо ми из Савеза Срба из Црне Горе неозбиљни са изјавама о опасним догађајима, поручујемо да смо јако забринути за судбину нашег народа и да се овде не ради ни о какавој ”теорији завере” већ на жалост о могућем сценарију на терену. Ко не верује, нека се сети догађаја на кијевском тргу и рата који већ годинама бесни баш међу православном браћом и рођацима у Донбасу, односећи хиљаде жртава. А када падне крв и та иста крв навре на очи онима који су изгубили најмилије, онда је већ касно и тешко је зауставити насиље, јер насиље ствара насиље! Нема већег успеха за унијате, либерале и атлантисте него кад се Срби побију између себе. Зато, упозоравамо унапред, и њих и јавност, да знамо њихове гнусне намере и да им то као српски народ нећемо дозволити!

Шта би наши непријатељи урадили? Искористили би општи метеж и сукобе на терену у Црној Гори да Малтешки ред отме десницу Јована Крститеља којом је Христос крштен и део часног крста на коме је Богочовек за нас пострадао, да их однесу и закључају у своје ризнице. Поделили би браћу муслимане који су се показали већином као кохезивни фактор у Црној Гори јер су верујући народ и не дају на светиње поштујући своју сабраћу Србе (дајући им било јавно било тајно подршку у одбрани) јер знају да ни Срби не би дали на њихове светиње. Поделили би их тако што би се појавио ”нови лидер” у име муслимана иза кога би стала владајућа камарила и атлантисти и позвао их да и они буду против Срба. Албанци у Црној Гори, чврсто повезани и хомогени у деловима државе на које претендују, у општем хаосу који би настао, би брзо заборавили партнертво са властима у расподели плена, и припремили се да траже да тај део Црне Горе постане део Велике Албаније. Тако би Милов највернији савезник на терену који је само био притајен у великоалбанским аспирацијама, кренуо у свој дуго чекани пројекат. Хрвати би се у Црној Гори латински лукаво држали са стране, чекајући да се криза из Црне Горе пренесе на Србију и Републику Српску, и да матица Хрватска ( део НАТО-а) пресече са својом војском коридор, подели Републику Српску на два дела, и трајно је одвоји од Србије. А шта би радили Срби и Монтенегрини ( и једни и други верници СПЦ)? Борили би се једни против других у служби непријатеља и једних и других – непријатеља Православља и Светосавља! Браћо наша у Христу, нисмо ваљада толико глупи као народ да им то дозволимо, и сами уништимо себе!?

Јасно је свима, не дај Боже, да до оваквих догађаја дође, да би притисак на Србију био огроман, и да би се сигурно отвориле ”жаришне тачке” - од покушаја могућег погрома становништва на КиМ јужно од Ибра, преко немира у Бујановцу у Прешеву, до проблема у Рашкој области. У том случају, притисак народа на српску власт да покрене све ресурсе да заштити свој народ на КиМ, Црној Гори, Републици Српској и Србији би довео до унапред припремљеног излазака НАТО снага на границу Црне Горе са Србијом, али и изласкa на реку Дрину, све зарад ”операције мира у терену” које би спровеле снаге задужене за БиХ, односно зарад солидарности са чланицама НАТО-а по ”члану 5”, кад су Црна Гора и Хрватска у питању.

Последице за српски народ би биле катастрофалне, од губитка људских живота, територија, највећих реликвија и светиња СПЦ, све до трајног нарушавња српског националног питања и промене позиције српског корпуса у целом региону. Без обзира што смо логично најзаинтересованији за судбину сопственог народа, у питању је далеко шири и опаснији пројекат, јер се овде ради о нападу на Православље у целини. Због тога се обраћамо и амбасадама свих православних држава да апелују на своје власти да нам помогну јер помажући српском народу они помажу себи, заштити Православља, и заштити сопственог националног идентитета. Српски народ је поново нападнут јер се налази и што вековима одолева на Источној граници Православља, и зато јер им се поново нашао на путу у коначној битци против Православља и походу на Исток! Ово је само наставак пажљиво смишљених напада на Православље деведесетих година у Хрватској, БиХ и КиМ, који се наставио у Украјини и Северној Македонији, а данас је актуелан у Црној Гори.

Изузетно добро разумемо осетљиви тренутак у коме се наш народ, црква и држава налазе, и никога не желимо да плашимо. Јасно је да нам је више него икад потребна саборност, јединство, мир и стабилност, и да данас морамо бити више него мудри. Али, то није довољан фактор одвраћања и спаса од оних који имају опасне намере, средства, ресурсе, помагаче и извршиоце, да своје монструозне циљеве остваре. Зато је неопходна мобилизација свих државних ресурса, јединство цркве и државе, стална и заједничка 24-часовна активност владе и Сабора, као и свих надлежних органа, саардње са савезницима, обавештавање јавности и припрема народа за могуће догађаје. ( не заборавимо да најважнија безбедносна компонената није ни војска, ни полиција ни безбедносне службе већ сабран и одлучан народ да своје до краја брани). Све наведено може помоћи, да уз молитву и помоћ Бога спасимо наш народ, и учинимо заједнички све што можемо, да из ове кризе изађемо јачи него икад.

Потребно је Свете реликвије пренети у Београд на сигурно, а ако и ту не буде довољно сигурно, привремено их изместити у Русију у ”трећи Рим”, одакле су исте и дошле и где се данас у ”централи” брани Православље у целини. Потребно је јавно тражити заштиту руске стране, кроз верски аспект одбране вере и савезнички аспект – одбране братског народа и државе, и захтевати да се они активно а не само декларативно укључе у процесе. Потребно је покренути пред УН и Саветом безбедности питање СПЦ, верских права, отимање светиња и дискриминаторски закон у Црној Гори ( али превентивно и због оних закона који се спремају од стране тзв. ”косовских власти”, и тзв. хрватске православне цркве и отимања српских светиња у Крајинама), јер је увек боље спречити него лечити.

Савез Срба из Црне Горе представља око 250.000 грађана Србије рођених у Црној Гори и још око 1.500.000 грађана Србије који су директним пореклом из Црне Горе и не воде га појединци који пишу из својих удобних фотеља већ га чине одговорни верујући људи који воле и поштују своју државу Србију. Савез Срба из Црне Горе aктивно ради на терену тамо где је најпотребнији, и он је увек заједно са својом браћом у Црној Гори, Херцеговини и целој Републици Српској и Србији, настављајући конкретно да помажe онима којима је помоћ најпотребнија и да окупља верни народ на скуповима подршке својој Српској Православној Цркви и свом народу који је данас угрожен у Црној Гори.

Позивамо све актере на помирење, јединство, мудрост и стрпљење, али исто тако, пред велики празник љубави Христове, апелујемо на свест и будност народа, на руководиоце и органе Цркве и државе, на савезнике српског народа и сву православну браћу да буду спремни за немиле догађаје и да превентивно и одлучно делују.

Мир Божији – Христос се роди!

У име Савезa Срба из Црне Горе

Жељко Чуровић, председник

У Београду, 1.јануара 2020. године

 

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com