Бесмртни пук Републике Српске

 Seal of the Republika Srpska.svg

Народ мора да се уједини око одбране Републике Српске, јер није Шмитовим одлукама и одлукама тужилаштва нападнут Милорад Додик и СНСД, већ српска државност у БиХ, оличена у Републици Српској, саопштено је из Бесмртног пука Српске.

Са сајта Радио-телевизије Републике Српске преносимо у целини њихово саопштење:

Историја српског народа је страдалничка и часна, историја народне побједе кроз вијекове. Република Српска је настала у борби против оних који су славили усташтво и "ханџар дивизију," као права насљедница антифашистичких покрета из Другог свјетског рата.

Она је одраз вијековних тежњи српског народа за слободом и правдом. Готово 24.000 жртава положено је за очување слободне и демократске Републике Српске, њених институција, њене државности.

Народ мора да се уједини око одбране Републике Српске, јер није Шмитовим одлукама и одлукама тужилаштва нападнут Милорад Додик и СНСД, већ српска државност у БиХ, оличена у Републици Српској.

Уколико се дозволи даља разградња државности Републике Српске, њено укидање ће постати питање дана.

Судбина Срба у ФБиХ показује да Срби без свог ентитета, са дејтонским атрибутима државности, не могу опстати западно од Дрине.

Покушај "самозванца" Шмита да одузме имовину Републици Српској и да је пренесе на БиХ, озбиљнији је удар на државност Српске, чак и од ранијих случајева насилног отимања бројних дејтонских надлежности Републике Српске.

Република Српска може постојати, и постоји, и без неких надлежности, али не може постојати без сопствене имовине. Када једном предузећу одузмете имовину остаје само празна фирма (пословно име) и само је питање дана када ће такво предузеће бити угашено. Исти је случај са државом која не може постојати ако је лишена власништва над земљом, шумама и другим непокретностима на својој територији.

Као што каже једна руска изрека да "не могу постојати два господара у једној јурти/кући" ("Два хозяина в одном дому быть не могут.") тако ни БиХ не може постати власник имовине на територији Српске, а да се не обесмисли само постојање Републике Српске као једног од два конститутивна ентитета који чине реалну унију БиХ.

Ако данас дозволимо да нам кривично гоне предсједника Републике Српске, сутра ће све Србе ловити као зечеве када остану без заштита својих институција.

Ако Републици Српској одузму имовину, ништа их сутра неће спријечити да узрупирају личну имовину сваког Србина.

Ако је циљ сила, које стоје у позадини ових дешавања у БиХ, "јачање деструктивних процеса у Европи, спречавање приближавања ЕУ и Русије, консолидација руских ресурса и европских технологија и формирање нових субјеката глобалне конкуренције" јасно је да је једина сила способна да се одупре разарању, она која обједињује у добру и слози!

Извор: РТРС

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com