УРЕДНИШТВО САБОРНИКА

Када би србски национални организам упоредили са човеком, онда би се река Дрина могла замислити као једна линија која по средини раздваја два једнака дела тог тела. После анексије Босне и Херцеговине од стране папистичке државе Аустро-Угарске, свети владика Николај одушевљен патриотизмом Срба у Сарајеву, изјавио је да су босански Срби својом љубављу анектирали Србију к себи. Нема народа у свету коме се вековима намећу границе тачно по средини његовог организма као што се то ради са Србима и сулудим постављањем границе на Дрини.

Због тога настанак Републике Српске представља највеће национално достигнуће србског народа у другој половини ХХ века. У рату који је србском народу наметнут, после стравичних губитака и геноцида који је преживео у Првом и Другом светском рату, национална неслога значила би нестанак Срба са друге стране Дрине. Слава Богу, деца партизана и четника у том рату су заборавила на тужне поделе из недавне историје и заједнички су стали под србски барјак. И упркос логистичкој подршци коју је неонацистички НАТО пакт пружао нашим непријатељима, Срби су уз Божију помоћ успели очувати државотворност србског народа и са друге стране Дрине. Због тог великог достигнућа, Срби са обе стране Дрине морају и данас чинити све на очувању те велике тековине, на очувању србског јединства.

Због тога не сме да чуди ни честитка коју један промонархистички портал од срца упућује свим становницима и руководству Републике Српске.

Срећна Крсна слава, срећан Дан Републике Српске, нека нам јача најмлађа србска држава молитвама свог Небеског покровитеља архиђакона Стефана и свих србских светитеља, све до свесрбског уједињења под краљевском круном!

Амин Боже дај!

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com