plakatДраги земљаци,

част нам је да најавимо XII Крајинаду - дружење Крајишника на београдској Ади Циганлији. Ове године то ће бити у недјељу 15. јула 2018. Почетак намјерно не стављамо, јер ће ова Крајинада бити специфична по томе што ће трајати читав дан. Од јутра до мрклог мрака. Вама је од воље када ћете нам доћи: ујутро, око подне или предвечер.

Крајинада нема неку посебно утврђену програмску шему, већ се све одвија спонтано. Игра се ногомет на мале голиће, повлачи се конопац, скачемо у даљ, бацамо камена са рамена, одигра се и глуво коло, пјевамо наше пјесме да се цијела Ада пролама. Посјетиоци нам долазе из свих крајева Београда, али и других градова Србије (Панчева, Руме, Новог Сада, Пазове, Инђије, Смедерева, Шида и др.), без обзира на пол и старосну доб. Једноставно људи желе да се друже са својим народом, прозборе коју и осјете дух Крајине... као некад што је било у завичају подно Динаре, Велебита, Петрове Горе, Зриснке Горе, Папука...

plakat

Ово дружење је специфично и има успјех баш због своје једноставности, односно нема никакву политичку позадину, нити комерцијализацију. Наглашавамо да је забрањено доношење и дјељење било каквог пропагандног материјала!

Цијена овакве цијелодневне забаве је само 300 динара. Што значи да ћете имати неограничено пиће, али не значи да је дозвољено опијање, напротив, то је забрањено.

На вама је да дођете и поведете неког вама драгог, јер то је прилика да сви заједно покажемо ко смо и одакле су нам коријени.

КРАЈИНАДА - ТАМО ЂЕ СМО МИ!

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com