БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК УСПЕЊСКОГ ПОСТА!

795c37f2c445f973ee0c2efefdcad5bf

Данас, првога дана Успењског поста, наша света Црква обележава Изношење Часног Животворног Крста Господњег. Уочи великих празника Преображења Господњег и Успенија Пресвете Богородице (у нашем народу познатијег као Велика Госпојина), света Црква прописала је двонедељни пост, од 14 до 27 августа.

Дакле, Успењски пост ми почињео са поклоњењем Крсту Христовом, поред кога је стајала и стоји Пречиста Матер  Његова, тако да преславно Успеније Пресвете Богородице уједно представља и прослављење Крста Господњег. Клањајући се данас Крсту Господњем, помолимо се и Пречистој да нам дарује сузе покајања за наше грехе како би очишћени покајањем дочекали и предивни празник Успенија Пресвете Богородице, како би ушли у пуноћу славе Крста Христовог...

Нека да Господ да што више Србадије поштује заповест наше свете Цркве "да постимо телесно и духовно", да се уздржава како од стомакоугађања, тако и од страсних греховних делања.

Свим читаоцима "Саборника србско-руског", свим православним хришћанима, желимо срећан и благословен почетак Успењског поста.

i

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com