48966Поводом пројава бруталне русофобије у Бугарској огласиле су се угледне словенске институције и појединци. Превели смо једно такво обраћање Међународног Словенског Савета, а председник Свесрпског Словенског Покрета Др Зоран Милошевић, после консултација са ужим руководством покрета, у име ССП у потпуности је подржао осуду угледних руководилаца МСС, изнету у овом обраћању…

Президијум Међународног Словенског Савета са огорчењем апелује на власти Бугарске и захтева престанак прогона бугарских русофилних делатника на челу са Николајем Малиновим и прекид подстрекивања држављана Бугарске против братске Русије, која је не једном у историји спасила бугарски народ од уништења и помогла препород Бугарске као државе!

Власти Бугарске једном су се потчиниле захтевима САД и одбиле да подрже пројекат гасовода „Јужни ток“. Због тога су изгубили милионску добит у државном буџету, као и хиљаде радних места са високим платама!

Зар власти у Бугарској мисле да ће се прогоном својих држављана због њихове жеље за пријатељством и сарадњом са Русијом, побољшати економско стање у земљи, а да ће грађани Бугарске ћутећи служити интересима САД, упркос својим сопственим интересима?! Уверени смо да неће. И то што су за два дана подвргли понижавајућем задржавању и испитивању због наводне шпијунаже 16 русофилски настројених грађана Бугарске, не баца сенку на њих, него на садашњу власт у Бугарској. Зар политичке власти у Бугарској мисле да политички прогон својих грађана, бугарских патриота и антифашиста, неће наићи на свеопшту осуду у свету Словенства.

Президијум Међународног Словенског Савета обраћа се властима Бугарске са захтевом – прекините прогон бугарских русофила на челу са Николајем Малиновим, као и свих патриота Бугарске који се залажу за братство и сарадњу словенских народа и свих народа у Европи!

Мир и јединство Словенима!

Председник Президијума Међународног Словенског Савета

Сергеј Бабурин

Генерални секретар Међународног Словенског Савета

Владимир Груздев

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com