photo 2022 07 19 11 36 35

Поштовани читаоци, народна иницијатива "Уједињени за традицију и породицу" (УТП) састављена од преко 30 организација, предала је данас у згради Председништва Србије, 19. јула 2022. године, Председнику Србије Александру Вучићу, образложен захтев за забрану одржавања Еуропрајда. Преносимо у целини овај захтев...

†       †       †

Поштовани г. Председниче,

Обраћамо Вам се у име мајки, очева, наших породица, великог броја православних удружења и покрета Србије, да утичете својим ауторитетом да се по ХИТНОМ ПОСТУПКУ ТРАЈНО ОТКАЖЕ одржавање централне манифестације ЛГБТ+ покрета Европе, ЕУ ПРАЈД 2022, који је најављен да се одржи у престоници Србије, у Београду од 12–18. септембра ове године. Догађај, подржан од Владе Р. Србије, обухватиће, према најавама, преко 100.000 хиљада лезбејки, гејева, трансексуалаца, бисексуалаца и осталих припадника разних сексуалних орјентација, који ће јавно пропагирати своје сексуалне склоности и вредности које су неприродне, спорне и деструктивне, посебно за децу и омладину. Када се погледају претходне манифестације ове врсте, лако се уверити да се ради о потпуно неприхватљивом вређању верских осећања свих хришћана (и не само хришћана), о изругивању са хришћанским моралом и хришћанским светињама (ношење икона и крстова око полних органа итд) постаје јасно да оваква манифестација може само да доведе до дубоких подела у нашем друштву и појаве мржње коју ми желимо да спречимо, јер ми мрзимо грех а не људе. Њихово јавно демонстрирање, неприхватљиво је за наше здраво, морално друштво и за нашу државу која почива на Светосављу и породичним вредностима.

ПОДСЕЋАМО НА ВАЖНЕ ЧИЊЕНИЦЕ:

1. Ви, као носилац ордена Св. Саве I реда, који сте добили од СПЦ за делатну љубав према мајци цркви, да се пожртвовано залажете за јединство српског народа, као православац и председник Србије који иде на ходочашће на Хиландар и клечи пред Пресветом Богородицом Тројеручицом, који слави своју крсну и страначку славу, као верник који се често оглашава у име свих нас православних верника, имате обавезу да ОТКАЖЕТЕ, у име народа СРБИЈЕ, најављени ЕУ Прајд 2022 манифестацију ЛГБТ+ покрета у Београду.

2. Стратегија националне безбедности, усвојена у Народној Скупштини 2019. године, наводи да „у потпуности одражава приврженост Републике Србије општим цивилизацијским и моралним вредностима, поштовању своје државотворне традиције“ и да 97% грађана Србије подржава традиционалне вредности, које ЕУ Прајд 2022 и ЛГБТ+ политике потиру.

3. Као председник Србије, који треба да брине о јединству народа и националној безбедности, Ваша обавеза је да послуша већински глас народа Србије, кога чине традиционалне породице свих верских опредељења, које се оштро противе оваквим јавним догађајима, који су посебно ризични и због могућег ширења најављених мајмунских богиња, које се, према Светској здравственој организацији, највише и најбрже шири међу геј популацијом.

4. Као председник Србије и председник СНС имате обавезу да преиспитате државничку активност председнице владе РС, Ане Брнабић, јер је у име Владе Србије, 19. јула 2019. године (допис у прилогу), дала пуну гаранцију за организовање ЕУ Прајда 2022 у Београду. Овим је она понизила Вас, нашу државу и већинску Србију која почива на традиционалним и породичним вредностима, повредила верска осећања припадника православне и осталих монотеистичких вероисповести који живе сложно у Србији, а нашу децу и омладину изложила безбедоносним и здравственим ризицима. Као председница Владе Србије, А. Брнабић на овај начин нарушава углед наше традиционалне државе и велике већине грађана који поштују традиционалне вредности, помоћу злоупотребе и промоције тзв. људских, мањинских права и слобода, ЛГБТ популације као декадентних ЕУ вредности.

5. Као председник Србије неопходно је да забраните да се поред државне заставе РС, као и поред осталих државних симбола, јавно истичу симболи и заставе ЛГБТ+ покрета у складу са Законом о застави и њеним симболима.

6. Као председник Р. Србије и председник странке која има већину у Народној скупштини, можете лако по ХИТНОМ поступку да изгласате Закон о забрани промоције ЛГБТ политика у Србији укључујући забрану свих васпитно-образовних програма који су већ ушли у вртиће и школе, како то чине велики државници и председници других традиционалних, одговорних држава, који се старају о добробити свог народа и будућих генерација.

Ми, верујући и породични грађани Србије, наглашавамо да поштујемо сва грађанска права и слободе свих, као и ЛГБТ+ популације, као и њихов приватни избор на сексуалну орјентацију и залажемо се за то да та орјентација која је њихова интима и лични избор, остане у њиховом приватном кругу.

Ми се оштро противимо да ЛГБТ+ систем вредности и њихових политика буде дрско наметнут нама верницима и грађанима традиционалних моралних вредности као јавне политике и део нове државне, националне и политичке вредности Р. Србије, што је супротно Уставу и другим државним актима.

Очекујемо да ћете Ви лично или преко ваших страначких колега, који су на кључним местима одлучивања у Србији, зауставити и санкционисати добро осмишљене нападе ЛГБТ+ покрета на нашу децу да их себи преобрате кроз васпитно- образовне програме, као и нападе на нас родитеље и грађане, само зато, што се не слажемо да приватна, интимна питања сексуалне орјентације буду јавна и државна политика којом се злоупотребљавају демократске и људске слободе и нас карактеришу као с хомофобичне мрзитеље.

Верујемо да ћете као председник Србије показати свој снажни ауторитет и одлучност да сачувате мир и стабилност, сачувате достојанство, јединство, моралне, државотворне и традиционалне вредности Р. Србије, да ћете отклонити потенцијално велике безбедоносне и здравствене ризике како за децу, младе и нас грађане, као и за државу Србију, тако што ћете донети правовремену и исправну одлуку, а која треба да буде трајно отказивање централне манифестације ЛГБТ+ покрета Европе, ЕУ ПРАЈД 2022 у Београду и по хитном поступку преко ваше скупштинске већине у Народној Скупштини, Закон о забрани ЛГБТ+ политика, којима се врши дискриминација и повреда достојанства, моралних вредности и верских осећања већинског становништва у Србији, као што то чине велики државници у другим земљама који одговорно штите децу, будуће генерације и националне интересе својих земаља .

У Београду, 19. јули 2022. године    

Савез родитеља, удружења и покрета Србије

"Уједињени за традицију и породицу"

Screenshot 2022 07 19 194954

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com