1625740316 6 ikona 5О велики угодници Божији и предивни чудотворци, благоверни кнеже Петре и кнегињо Февронијо, града Мурома представници и старатељи и за све нас усрдни пред Господом молитвеници! Вама прибегавамо и вама се молимо са чврстим поуздањем: узнесите за нас грешне свете молитве ваше ка Господу Богу и испросите од доброте Његове све што је добро и корисно за душе и тела наша: веру праву, наду добру, љубав нелицемерну, непоколебљиво благочашће, успех у свим добрим делима, спокојство свету, земљи плодност, благорастворење ваздуха, телесно здравље и спасење душама.

Издејствујте код Цара Небеснога Свете Цркве и све државе Руске: мир, тишину и просперитет и свима нама благоугодан живот и непостидан и миран крај живота нашег. Оградите Отаџбину нашу и све градове руске од сваког зла; и све правоверне људе који вам приступају и клањају се светим моштима вашим, осените благодатним дејством богопријатних молитви ваших, и све молбе њихове на добро испуните.

О, чудотворци свети! Не презрите молитве наше које вам данас са умиљењем узносимо, него нам будите присни заступници пред Господом и удостојте нас да, помоћи вашом, вечно спасење задобијемо и Царство Небеско наследимо: да славословимо неизрециво човекољубље Оца и Сина и Светога Духа, Бога коме се клањамо у Тројици, во вјеки вјеков. Амин.

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com