20220802 155308Поштовани читаоци, настављамо са рекацијама поводом одлуке Ане Брнабић да понуди шестодневно гостопримство белосветским содомистима у Београду. Вашој пажњи препоручујемо реаговање "Центра за заштиту хришћанског идентитета" које је потписао господин Диогенис Валаванидис, аутор књиге "Истина о Патријарху Герману и питање тзв. Македонске цркве"...

†   †   †

«Центар за заштиту хришћанског идентитета» са жаљењем констатује да насупрот очекиваног, српска црквена, политичка и друштвена јавност, као и респектабилне институције, попут СПЦ, САНУ, Матице српске, универзитета, академија, као и огромне већине интелектуалне елите али и обичног света, једноставно тихују у леденој тами своје удаљености од готово свих најважнијих проблема државе и народа! Управо се то догађа данас, само месец дана пре одржавања европске ЛГБТ+ параде, септембра о.г. у Београду. Данашња Србија ћути! И то толико гласно, да почиње да боли.

Што се тиче верујућих хришћана, хришћански идентитет се чува поштовањем норми хришћанског начина живота, у првом реду заштитом породице као основне ћелије друштва и хришћанства у целини, као и неговањем традиција хришћанске вере. Када је реч о породици морамо изразити забринутост због кризе кроз коју пролази у многим земљама. Заправо, на делу је веома снажан и добро организован притисак у правцу имплементације новог идеолошког правца, тзв. "родне" идеологије, која евидентно на дужи рок тежи поништавању полова и њихових искристалисаних улога у оквиру породице. Паралелно са тим, тежи се стварању једне нејасне, рекли би мутне псеудосексуалне зоне у којој битишу дифузни и променљиви сексуални идентитети.

Као хришћани, изражавамо чврст и непоколебљив став да је породица утемељена на браку као акту слободне и верне љубави између мушкарца и жене. Са жаљењем се суочавамо са чињеницом да се данас неке друге форме заједничког живљења (истополне заједнице!) изједначавају са браком као заједницом, док се библијска традиција представе о очинству и материнству као посебном призиву мушкарца и жене у браку, потискује из друштвене свести. Укратко речено, прихватање оваквог схватања породице, би представљало демографско и биолошко самоубиство нације.

Насупрот томе, Свету тајну брака између мушкарца и жене је установио сам Господ Исус Христос, тако што је благословио младенце у Кани, Галилејској. На темељима брака мушкарца и жене, гради се породица, која представља малу Цркву и најважнију ћелију сваког здравог и нормалног друштва.

Једном речју, Црква не може да одобри такву „побуну против Створитеља“ и да вештачки промењену полну припадност, препозна као валидну. Промотери психопатолошког феномена се стално позивају на јачање тзв. права сексуалних мањина, не водећи рачуна о психолошком развоју генерација које долазе, демографском и биолошком стању нације која се креће у правцу суицида, као и нарушавању основних права верника и традиционалиста који би такође морали да буду равноправни чланови друштва у коме живе.

На основу свега до сада изнетог намеће се недвосмислен закључак, да се цео свет налази у озбиљној кризи, а човечанство на великом искушењу и низбрдици, са посебним освртом на Европу. Истакли би да се људска цивилизација нашла на странпутици, и да се налази у озбиљном паду, можда чак и слободном паду. Један од главних фактора те кризе лежи у чињеници да се свет а тиме и Европа, одрекла сопствене традиције.

Када је реч о старом континенту, европско хришћанство се налази у дефанзиви, тј. у повлачењу, или класичном бекству. Због тога потпуно свесно и одговорно, можемо рећи да је већина земаља Европе престала да буде хришћанска, јер је сасвим очигледно да је на делу борба између ХРИШЋАНСТВА и АНТИХРИШЋАНСТВА.

Ово представља најуверљивији доказ да је у Европи отпочела „Апокалипса Европског савременог човека“. Због тога са жаљењем можемо да констатујемо да је велика већина земаља Западне хемисфере, изгубила своје идеје водиље и традиционални хришћански идентитет.

Управо због тога, Србија и српски народ морају да остану на трагу поштовања Светосавског и хришћанског идентитета, који не познаје и не признаје овакве патолошке појаве којима морају енергично да се супротставе.

Због свега наведеног, од највиших црквених и политичких ауторитета земље, захтевамо да предузму неопходне и промптне мере у правцу заштите духовног и моралног идентитета а тиме и унапређења наталитета нације, на чијем се челу налазе.

Дубоко смо убеђени да је заштита духовног и моралног идентитета као и унапређење наталитета нације, значајнија од било ког политичког захтева било ког међународног ауторитета.

ЦЕНТАР ЗА ЗАШТИТУ ХРИШЋАНСКОГ ИДЕНТИТЕТА

Диогенис Д. Валаванидис

Боград

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Web-site: www.diogenis-valavanidis.org.rs

20220802 160007

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com