vidovdanПравославно спортско друштво Света Србија приређује свечани Видовдански концерт Србија се роди, у недељу, на Видовдан 28. јуна од 18 часова на Летњој сцени Великог равелина Калемегданске тврђаве.

Изворна народна песма, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће празнични доживљај на Летњој сцени до Природњачког музеја. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Музички састав Метох при Манастиру Сланци, Руски женски вокални ансамбл Роса, Музички састав Света Србија и деца спортисти Православног спортског друштва Света Србија.

Престони град српске државе и свих Срба, сада већ традиционално празнује Видовданским концертом. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију, која ће нас дочекати у осмом непролазном дану, вечном Видовдану.  

Видовданским концертом Србија се роди негујемо живу традицију, уњедрену у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев косовски завет предајемо потомству, чувајући национално памћење као суштину нашег идентитета.

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Све у складу са својом мисијом да делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви догађаји у организацији Православног спортског друштва Света Србија и сви капацитети обједињени управо под именом Србија се роди.

Овог Видовдана 2020, када нам је Газиместан као и саваки Божији дан у срцу, посебно су наше мисли и молитве са српским народом Црне Горе који брани своје светиње и основно људско право на исповедање вере, па ће тематика догађаја великим делом бити испуњена поруком Не дамо светиње!

За све додатне информације обратите се Миљану Ћеранићу, директору Православног спортског друштва Света Србија, контакт 060 7330735

vidovdan

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com