oleg platonovВест да директору Института руске цивилизације, председнику президијума МСОО «Свесловенски савез», доктору економских наука, научнику и писцу Олегу Анатољевичу Платонову почиње суђење у Москви (објављена у руским медијима 6. новембра) српска јавност је дочекала са неверицом и нескривеним чуђењем.

Тешко је разумљиво да се у години обележавања стогодишњице страшног злочина над светом царском породицом, суди човеку који је и у српској јавности препознат као симбол руског и свеправославног духовног препорода. Зар да се у данашњој Русији суди човеку који је за 25 година рада на месту директора „Института руске цивилизације“ успео да са врхунским руским експертима публикује најважније радове руских мислилаца (220 томова), 25 енциклопедија и историјских речника и 170 монографија и научних издања о недовољно расветљеним страницама руске историје и идеологије? Будући да је својим радом у Институту руске цивилизације доказао да Русија заиста у духовном смислу представља Трећи Рим, суђење Олегу Платонову можемо да тумачимо као мали допринос борби фанариотског патријарха Вартоломеја и његових налогодаваца из САД у геополитичком рату против Русије?

Пошто је скривеним организаторима прогона Олега Платонова циљ да унесу раздор између патриота и врховне власти, од правосудних органа и од председника Русије, Владимира Владимировича Путина, очекује се да у оквиру својих овлашћења заштите, не само личност великог духовног прегаоца, већ и руско друштво од предреволуционарних деоба и смутњи. Имајући у виду ситуацију у којој се налази Русија, а са њом и светско православље, чије су очи окренуте ка Трећем Риму, суђење Олегу Платонову по својим последицама једнако је атентатима на најближе сараднике светог Цара Николаја у годинама пре револуција из 1917. године. Православна интелигенција будно ишчекује реакцију администрације председника Руске Федерације и прекид прогона Олега Платонова, јер то суђење у истој мери у којој компромитује великог мислиоца компромитује и Русију којој је његово дело посвећено.

Зато треба заштитити Олега Платонова, да би се сутра могао заштитити правни поредак и јединство руске државе.

Указивање на пропусте власти, није спочитавање већ обавеза истинских патриота. Из тог разлога се и ми, доле потписани, придружујемо апелима многобројних руских интелектуалаца који траже прекид прогона великог имена руске науке и културе – Олега Анатољевича Платонова.

Потписници:

Наташа Јовановић, новинар

Љиљана Богдановић, главни уредник недељника «Печат»

Драгомир Антонић, етнолог и колумниста

Протојереј Јован Пламенац

Љубо Перуновић, књижевник

Др Радмило Маројевић, професор

Владимир Кршљанин, песник

Др Зоран Милошевић, професор

Јован Хонда, преводилац

Др Зоран Чворовић, професор

Др Владимир Димитријевић, професор

Биљана Диковић, књижевник и новинар

Биљана Ђоровић, новинар

Никола Живковић, књижевник

Др Дејан Мировић, политички аналитичар

Ранко Гојковић, публициста и преводилац

Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији

Биљана Живковић, новинар

Горан Лучић, публициста

Трифко Ћоровић, уредник портала «Слободна Херцеговина»

Драган Ћирјанић, режисер

Новица Гушић, генерал у пензији Војске Републике Срспске

Војин Гушић, потпредседник Савеза бораца Републике Срспке

Горан Игић, новинар

Милијана Балетић, новинар

Милош Лазић, новинар

Мирјана Анђелковић, сликар

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com