Милијана Балетић

Не бојим се од вражјега кота, нека га је ка на гори листа, но се бојим од зла домаћега - глагоља нам најмудрија србска глава. Дучић лепо описа "храбри народ који се ничега не стиди", међутим, по оној народној "с ким си, таки си", све је више номиналних Срба који се такође ничега не стиде. Такви су честа мета бритког пера Милијане Балетић...

♦       ♦       ♦

Преломи – људина?! Занела се у бизнису?! И – први пут посла „Србина“ – ако не рачунамо „Србина“ којега је Мило Ђукановић слао пре тога – да с Хрватима слави „Олују“ – довршетак геноцида над српским родом?!

Још од Туђмана, који је са својим бојовницима ’95. у „Олуји“ – довршио геноцид над Србима – нико није задао такав ударац, као што им је то урадио Пуповчев штићеник – „Србин“ Горан Милошевић – својим присуством 5. августа у Книну на јубиларну јој годишњицу?!

Како не би било дилеме око улоге Милошевића у Книну, а „нацртали“ га у први ред – председник Хрватске Зоран Милановић загрмео је преко микрофона: „Посебно цјеним данашњу назочност потпредсједника владе и свог некадашњег сурадника у мојој влади… Јер, доћи овдје и славити, а ово је прослава, ово није комеморација, ми се овдје радујемо и славимо својим успјесима – доћи овдје, придружит се Хрватима у прослави… то није мала ствар“! И није, Милановићу – потпуно си у праву?!

На прослави су поред Милошевића били и чланови ХОС-а – одевени у мајице са усташким поздравом „За дом спремни“ – и урлањима „у бој, у бој“?! Е, свака им част! Мислим на ХОС-овце, мајице и урлање?!

Не знам шта је с татом Бориса Милошевића? Је ли присуствовао, је ли жив или није? Има ли споменик подигнут и захвалницу? Је ли га ко помиња’ на прослави – пошто је с пушком у руци, заједно са Туђмановим јуришницима у „Олуји“ – ратовао против Срба, убијао, прогонио, палио…?!  

Слављеник Милошевић, био је видно „назоћан“ и – нем?! У осталом, Хрвати га нису ни довели ту да прича! А за камере из Србије, рекао је: „Никоме ко ми замијера на данашњи дан што сам дошао овдје од Срба, не замијерам, имам разумијевања… надам се да ће бити боље сутра и да ћу ја с ове позиције потпредседника владе, моћи учинити све да, барем, дијелом оно што су они изгубили, надокнадим“?! ‘Оћеш(?!) – већ си „надокнадио“?!

И урадио велики посао – за Хрвате?! Уради оно што Хрвати никад нису могли урадити без Срба?! Удари им печат легалитета и легитимитета – на акт злочина над Србима?! То им је и требало од тебе?! Све су они направили што јес’ јес’– само још да се на то удари печат?! Е – то си ти, пријатељу – урадио?! Опрао си им крваве руке?!

Браво?! Срамније од овога ниси могао?!

Нису они тебе тек тако – ни одабрали! Имаш ти „име“ – тата ти га је оставио?!

Мада – не би ти Милошевићу дотле стигао, да те – и „оштро“ Пуповчево око – није снимило?! Има човек „нос“ за бизнис?!       

Славили сте то, што је Хрватска, за мање од 48 сати очистили подручје где су живели Срби Крајишници?! У зору 4. августа ’95. колона Срба дугачка десетинама километара, у скромним аутомобилима, пешке, тракторима пуних приколица жена, деце, стараца, зграбљеног покућства, у папучама…– пред повампиреним усташтвом – бежала је у спас у Србију – цела српска Лика, Далмација, Кордун, Банија…?!

Туђманова, јуначка, војска ушла је у празан Книн и заузела га?! Тамо је, до овога злочиина, живело је преко 80% Срба, а у другим местима, било их је скоро и сто посто! Разјарене хрватске звери, свугде су попљачкале напуштена српска имања и куће, а по том их спалиле?!

Оно нешто стараца које није хтело у колону – спалили су заједно с кућама?!

Манијакални хрватски болесници и злочинци, чак су – ту тужну беспомоћну колону запућену ка Србији – и бомбардовали на Петровачкој цести?!

За овај удружени злочиначки подухват, који је имао за план очистити „лијепу њихову“ од Срба, само зато што су Срби – што је дефиниција геноцида – хрватски генерали Анте Готовина и Младем Маркач, у првостепеној пресуди у Хагу осуђени су на 24, односно 18 година затвора, а жалбено веће хашке правде, након годину, прогласило их је – невинима?!

Геноцид над Србима, који је започет по пројекту Миле Будака у усташкој Хрватској, да – једну трећину побију, другу протјерају и трећу похрвате –  довршио је њихов следбеник Фрањо Туђман, заједно са државним врхом и генералима, о чему су, неколико дана пред „Олују“, сковали план на Брозовим Бријонима?!

Аутентичан Туђманов говор са бријонског договора дословце гласи: „Ријешити, на који начин, то је сада тема наше данашње расправе, да нанесемо такве ударце – да Срби практично нестану. Односно – да оно што нећемо одмах захватит – да мора капитулирати у неколико дана“! И – овај пресретнути снимак, који је пред Хашким судом приказан – изгледа је био само у сврху провере западњака да виде да ли су се Хрвати држали  заједничкога им договора?! Иначе, да није тако, зар би било икакве логике да  генерале прогласе невинима?!

Бољег доказа, од овога – о њиховом здруженом пројекту – нема!

Све, евентуалне, дилеме – Туђман је разјаснио три године након „Олује“: „Српско смо питање, дакле, рјешили! Неће више бити 12% Срба или 9% Југословена, као што их је било. А хоће ли их бити три или пет посто, то не значи угрожавање хрватске државе“?!

Е, то сте – Милошевићу и Пуповче – славили 5. августа у Книну?!

Србин свих Хрвата, од Туђмана до данас, Милорад Пуповац, са патетиком и пренемагањем, пре неки дан, пред камерама из Србије сведочи, како га је Туђман ’97. питао: „Колико вас има? На то сам ја њему рекао, кога, господине председниче? Он је рекао – па, вас Срба. Има ли вас више од пет посто?“ И (?!) – шта је са овим Пуповац хтео да нам саопшти, оста ми нејасно?!

Међутим, новинар га не пита да нам исприча – како је то он лично у хрватском Сабору гласао да Срби, од конститутивног народа постану национална мањина?! И при том је, и тада, у свом глуматању патетике рекао, како се нада „да ће Хрвати знати да цјене ову жртву“ – мислећи, ваљда, на његову жртву?!

Ниси ти тако наиван, као што глумиш?! Знаш ти и да Хрватима, и те како, треба и оваквих „Милошевића“ , више него што ми мислимо! Треба махати са „задовољним“ националним мањинама, а од „мањине“ Бориса – и тебе – тешко је данас наћи вољенију, паженију, успешнију и – кориснију – „мањину“ Хрватима?!   

Да си ти наиван – не би ти био једини „Србин“ у овој најновијој Независној Држави Хрватској(НДХ), који у својем приватном предузећу званом СДСС, чији си и председник, а и председник Српског народног вијећа – производиш заблуде и маглу од српских права и – врло удобно и успешно од тог бизниса живиш?!

Ти си преко своје „фирме“ самлео, претопио и спаковао у „дозе“ према потребама Хрвата, све српско – од самих Срба до свих њихових права, имовине, жртве…?! Онолико колико је и када Хрватима потребно – само им испоручиш и – удобно живиш?! Скоро три деценије продајеш српску муку, из фотеље представника Срба?! За тај уносни бизнис – бољу позицију од те – тешко је имати?!

Ево сад си, преко свога упосленика Бориса Милошевића из фирме ти СДСС – урадио толико да си заслужио споменик код Хрвата?!

Преломила – људина?! Занела се у бизнису?! И – први пут послала „Србина“ – ако не рачунамо „Србина“ којега је Мила Ђукановић слао пре тога – да слави „Олују“?!

Која си ти тужна и трагична појава, Милораде Пуповац?! И – брука –заједно са својим упослеником Милошевићем?!

Правдате овај фукарлук причом, како је то ваш напор за кораке напретка и помирења?! А што онда не дође неко из хрватске владе у Сремску Рачу у Србију, на обележавање сећања те тужне, обесправљене, измучене, рањене колоне од 250.000 протераних Срба из Хрватске у „Олуји“ и преко 2.000 побијених?!  

Што им не врате отету имовину, исплате зарађене пензије, казне злочинце, направе путеве, струју, воду за оно мало српских старачких домаћинстава, којих још има по Хрватској?! Чекају да оно што је старо, умре – а оно што је „у снази“ – постане Борис Милошевић – шта ли?! 

А хрватски амбасадор у Београду Хидајет Бишчевић, рекао је како Срби у Хрватској имају више права од Хрвата у Србији?! Е, па кад је тако – ‘ајде већ једном да се однос према Хрватима у Србији усклади са том – поквареном и лажљивом хрватском причом!

Под хитно да се укине цела хрватска редакција, и телеизијска и радијска, коју имају у РТВ-у и све њихове новине и штампа – коју Србија плаћа!

Нећу више да видим, ни чујем, да постоје предшколске и школске установе и уџбеници на хрватском језику, ма шта тај језик значио!

Асфалтиране улице, сређена комплетна инфраструктура у местима где они живе као већина или као „чисти“ (они воле да су „чисти“ тамо где су тамоони) – да, то што је урађено, а урађено је све, тако и остане – јер остат мора?! Али, међуградски, градски саобраћај, вртићи, школе, домови културе, фолклорна друштва, домови здравља – ако хоће да имају, нека им „лијепа њихова“ плати! Срби у Хрватској, ни рећи не смеју да су Срби, а камо ли да то траже и имају?!

Да се свим Хрватима у Србији одузму пензије, отме и запоседне имовина, јер – то им је држава Србија омогућила да стекну и остварују та права и у њој удобно живе – није им Хрватска омогућила?!

Да, на свим местима где у Србији раде Хрвати – аутоматски добију отказ, само зато што су Хрвати – и на њихово место Срби запосле?!

Сва заступљеност Хрвата у институцијама система Србије, да под хитно престане – осим ако не нађемо каквога Пуповца или Милошевића међу Хрватима у Србији, мада – сумњам да такви међу њима постоји?!

Хоћу да се кућа Бана Јелачића у Петроварадину – у којој га је српкиња родила – а у коју смо до сада уложили 1.300.000 евра, и то, само за откуп станарских права у њој и обнову фасаде, па је након тога поклонили Хрватима у власништво – хоћу да се врати у власништво Србије, а Хрватима изнајми уз исплативу апанажу – ако хоће! Ако неће – таман фино!

Има тога још колико год хоћете – али ‘ајте да се напокон већ подвуче црта – да се више не лажемо и понижавамо?! Да више – у буре без дна – не просипамо добру вољу, гомилу пара и падање с ногу од посла да удовољимо Хрватима и Хрватској, а они – онако одозго са висине – и некаквим „правом“ – да нам испред носа млате следећим списком васпостављених захтева?!

‘Оће ли се икад, већ једном – престати са овом патологијом безумља и мазохизма – и коначно тај однос довести на ниво реципроцитета?! Па, колико они Србима у Хрватској и из Хрватске – толико Србија Хрватима у Србији и из Србије?!

А – за геноцид над Србима – ћераћемо се још! Он – не застарева!

Извор: ИН4С

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com