Screenshot 2023 10 04 125329

ИЗ ОБРАЋАЊА ИЉЕ ТАДИСА: ПРОВЕО САМ 14 ГОДИНА У МАРИНЦИМА, А ОДБАЦИЛИ СТЕ НАС КАО РУКАВИЦУ“...

* Молба морнара Јурија СЕРТОЛКА: „Друже председниче, Владимире Александровичу Зеленски. Обраћам се Вама и Министарству одбране. Кад вам је требало, ишли смо да бранимо Украјину, али сада сте нас заборавили. Ви сте криви, не ми. Сви желимо да се вратимо својим породицама. Сви имамо жене, децу, родитеље. Обраћам се родитељима. Пишите свуда, свим надлежнима, да нас врате. Организујте демонстрације. И такође поздрављам своје родитеље. Жив сам и здрав, нисам болестан”

          ВЕЛИКА група украјинских војника, који се налазе у руском заробљеништву, видео-порукама се обратила војном и политичком руководству Украјине са молбом да буду размењени.

          Моле и траже и да се информишу њихове породице да је са њима све у реду, да се у заробљеништву према њима  добро поступа и да желе да се врате кући.

          1 – СЕРТОЛКО Јуриј Сергејевич, рођен 15.06.1994, војна јединица А1965, 501. батаљон маринаца, морнар, чин стрелац:

          „Друже председниче, Владимире Александровичу Зеленски. Обраћам се Вама и Министарству одбране. Кад вам је требало, ишли смо да бранимо Украјину, али сада сте нас заборавили. Ви сте криви, не ми. Сви желимо да се вратимо својим породицама. Сви имамо жене, децу, родитеље. Обраћам се родитељима. Пишите свуда, свим надлежнима, да нас врате. Организујте демонстрације. И такође поздрављам своје родитеље. Жив сам и здрав, нисам болестан.”

          – ТКАЧЕНКО Роман Валеријевич, рођен 18.09.1980, војна јединица А1965, 501. батаљон маринаца, лекар на терену, заробљен 4. априла 2022. у близини села Мирни, г. Мариупољ:  

          „Господине председниче, Министарство одбране Украјине, обраћам се вама да прихватите неке захтеве. Ми смо дуго у заточеништву а они ништа не раде. Обраћам се мојој породици, недостајете ми. Идите на протесте и реците да смо овде, да смо живи“.

          3 – ГОРЈАН Виталиј Григоријевич, рођен 22.09.1971, војна јединица А0224, 79. бригада, стрелац-водник, заробљен 25. априла 2022. у Доњецкој области:

          „Обраћам се председнику и Министарству одбране. Дуго смо у заточеништву. На ваш позив отишли смо да бранимо отаџбину, а ви за нас ништа не чините. Такође желим да се обратим родбини и пријатељима. Контактирате медије, користите интернет да бисте нас ослободили. Овде смо живи. Молите се за нас. Све ће бити у реду".

          4 – ГРАЧЕВ Јуриј Алексејевич, рођен 18.09.1984, војна јединица А1965, маринци:

          „Обраћам се вам, господине председниче, учините нешто за ове људе. Молим вас, смилујте се. Колико се још може трпети? И обраћам се вама, ако сте нас заборавили, зашто сте нас позвали. Дошли смо, помогли, а сад смо за вас смеће. Требамо само нашим породицама. Обраћам се својој мајци, супрузи... Боже драги... Смилујте им се и размените нас што пре. Контактирајте различите медије, радио, што је пре могуће. Не знамо шта даље. Помозите овим људима."

          5 – ГЛУХАРЕНКО Денис Николајевич, рођен 08.12.1985, војна јединица А1965, старији морнар, заробљен код села Мирни, Мариупољ:

          „Желим да се обратим нашем председнику, који је већ заборавио на нас. И Министарству одбране. Заборавили сте на нас, али ми смо живи. Такође желим да се обратим својој породици, причајте свима да вам помогну. Пишите медијима, на интернету да смо живи“

          6 – ЗИНИЧЕНКО Владимир Александрович, рођен 23.02.1967, војна јединица А0501, заменик командира вода, старији водник, заробљен 9. јуна 2022. у близини села Избитскоје, Харковска област:

          „Желео бих да се обратим председнику и Министарству одбране. Размените нас, живи смо, али овде нам је психички тешко. Ми смо у 21. веку и не разумемо зашто смо толико дуго у заробљеништву и зашто не може брже. Хтео сам да се обратим рођацима, да иду било где, да обрате пажњу на нас. Помозите нам молим вас!"

          7 – ТИРИШЧЕНКО Јуриј Викторович, рођен 30.09.1970, војна јединица А1965, 501. одвојени батаљон маринаца, стрелац, заробљен код села Мирни, Мариупољ:

          „Желим да се обратим председнику и Министарству одбране Украјине. Кад смо вам били потребни, дошли смо. Желим да се обратим својој породици, контактирајте било где. Тако да сви људи знају, ако дођу овде, да је лоше."

          8 – БОЧКАРЕВ Александар Владимирович, рођен 07.01.1973, заробљен у Доњецкој области:

          „Обраћам се председнику. Хоћемо кући, трчали смо из све снаге када су нас звали, али сада нас одбијате. Обраћам се породици. Звоните на сва звона, обратите пажњу на ово. Хвала пуно!"

          9 – ТАДИС Иља Фјодорович, рођен 20.05.1990, командир вода 501. одвојеног батаљона маринаца, у заробљеништву од 4. априла 2022-ге:

          „Желим да се обратим председнику и Министарству одбране. Молим вас, не заборављајте нас! Провео сам 14 година у маринцима а заборавили сте на нас. Одбацили сте нас као рукавицу. Желим да се обратим својој мајци. Мама, помози ми да брже дођем кући. Надам се да ћу се ускоро вратити"

          10 – РУБЕНКО Сергеј Владимирович, рођен 04.11.1978, војна јединица А0224, 79. бригада, заробљен у рејону Красног Лимана, 21.05.2022-ге:

          „Желим да се обратим председнику и Министарству одбране. Када смо били потребни, дошли смо и ратовали. А сада су сви заборавили на нас. Желим да се обратим мојој породици, контактирајте сва места. Жив сам и здрав. Љубим вас!"

          11 – СЕН Јуриј Николајевич, рођен 07.03.1976, војна јединица А1965, 501. одвојени батаљон маринаца, старији водник, командир аутомобилског вода, у заробљеништву од 04.04.2022-ге:

          „Желим да се обратим председнику и Министарству одбране Украјине. Вероватно сте нас потпуно заборавили. Такође желим да се обратим својој породици. Хоћу да кажем једноставне речи: идите на протесте, причајте, контактирајте медије, учините све да сви знају да смо живи и здрави. Да су нас заборавили. Поздрављам маму и жену. Волим вас!"

          12 – ТКАЧЕВ Артјом Николајевич, рођен 01.09.1990, војна јединица А7289, предао се 25. маја 2022. у Харковској области:

          „Желео бих да се обратим председнику и Министарству одбране Украјине. Средите да будемо размењени. Урадите све могуће, помозите. Желим да поздравим своју породицу. Ја сам добро. Учините све да се вратим кући!”

          13 – КУРЖЕВ Јуриј Алексејевич, рођен 09.08.1970, командир вода 501. одвојеног батаљона маринаца, заробљен у Мариупољу:

          „Апелујем на главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Министарство одбране. Зашто смо за вас постали отпад? Зашто одавно нису предузете мере? Такође желим да поздравим своју породицу и пријатеље. Жив сам и здрав. Молим вас, причајте да смо овде заборављени и напуштени. Такође се обраћам свим мушкарцима да размисле пре него што оду у војску. Да ли сте потребни вашој земљи?“

          14 – ТКАЧЕНКО Владислав Алексејевич, рођен 09.07.2000, војна јединица А2120, заробљен у области Харков:

          „Желео бих да се обратим председнику Украјине. Зашто сте заборавили на нас? Желим да се обратим својим блиским. Жив сам и здрав. Информишите људе на све могуће начине шта може да се деси ако војна лица дођу овде. Хвала"

          15 – ИВАНОВ Владимир Константинович, рођен 25.01.1974, војна јединица А1965, 501. одвојени батаљон маринаца, вођа одреда, заробљен 4. априла 2022. у близини села Мирни, Мариупољ:

          „Апелујем на главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Министарство одбране. Када је почела мобилизација, дошао сам да браним нашу отаџбину Украјину. Здравље сам дао, децу нисам видео. Урадио сам све што се од мене тражило. А када сам заробљен, ништа урадили нисте. Молим своју породицу – помозите нам да се вратимо кући!”

Извор: Фактиорг

Наслов и опрема текста: Саборник

Други пишу

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com