IMG 41c01d362c7cd508241ea2c88a8a87d1 VНапомена:Поштовани читаоци, током "Недеље породичног јединства" организаторе и све верујуће Србе који се боре за заштиту породичних вредности посебно је обрадовала подршка "Породичном Сабору" од стране клирика Грузијске Православне Цркве. Отац Давид Квиливидзе поново се обратио православној јавности не само Грузије, него свим Православним људима, да су структуре Европске Уније покренуле истинскии рат против традиционалне породице и у Грузији и позвао је вернике да не гласају за партије које се залажу за проевропску перспективу јер Европска Унија помаже само оне партије које промовишу ултралибералне "вредности". Преносимо онај део обраћања оца Давида када је говорио на руском језику, уживајте, речи овог дивног пастира представљају истинску симфонију за уши сваког верујућег православног хришћанина...

♦       ♦       ♦

Грузија је земља која се налази на Кавказу, кавкаски народи су познати као народи који поштују своју традицију, своје обичаје. Грузија у томе можда и предњачи, то је народ чија државност траје око три хиљаде година, то је народ који има велику историју. Земља која у својој писмености има три азбуке, свој језик, своју самобитну културу – и све је то Грузији дало Православље!

Православље је срце Грузије, Православље је кичмени стуб Грузије, Грузијци тако говоре - иза Православља стоји цела наша земља, цела наша историја. Православни, Православље и традиција. Како је који завојевач долазио, трудио се да промени традицију и веру. Грузијцима је боље било умирати него мењати веру и мењати традицију. Зато смо данас и тако малобројни, но, ми смо зато сачували своју самобитност.

Када су на власт дошли комунисти, они су забранили веру, али су оставили традицију. И управо на тим традицијама, када је дошло ново време, дошло је и до обнове хришћанства и данас је у Грузији хришћанство можда најпопуларније. Грузијски Патријарх и ГПЦ су за 85-90% становника Грузије најпоштованији, као личност и институција. Чак ни комунисти нису Грузијце лишавали породичних и традиционалних вредности. А сада Запад православним Грузијцима предлаже да се одрекну традиције предака у замену за бомбоне и макароне. Међутим, то је у Грузији већ прошло, ми се тим не мењамо. Већ је прошло 30 година како је Грузија независна и на све начине покушавају да спроведу ЛГБТ параду и не могу да је спроведу.

То је једина земља у свету и мислим и престони град, где није одржана ЛГБТ парада и Грузијци то неће прихватити. И у Јерусалиму су то одржавали, у Грузији нису могли. Зашто? Као прво, зато што нам Господ помаже, зато што Он види нашу жељу да то ми не желимо. Ми никога не угњетавамо, они могу слободно да живе. Они учествују и у неким културним програмима, то није проблем, али Грузијци не желе да се то пропагира, Грузијци то неће дозволити. Западне партије то желе али Грузија то не прихвата. То им није успело и видимо да неће ни успети. Напротив, они тиме себе одбијају од Грузијаца. Замислите, ево већ тридесет година људи у Грузији не желе чак ни да слушају оне који представљају Европу! Ево пред нама су избори, људи мрзе оне који се представљају као Европејци! Зашто? Зато што они то желе да наметну. Да би се Грузијци зближили са Западом, морало би се све то уклонити и на равноправним основама да разговарамо, као браћа. Ми ћемо рећи, ми то не желимо, ви живите како хоћете, ми никога не приморавамо. Ми желимо да нас прихвате онаквим какви јесмо.

Ми смо толерантан народ, Грузија је једина земља, запамтите, из које Јевреји нису прогоњени, у свету нема такве земље. У Грузији мирно живе и муслимани и Јевреји и Јермени и Курди…, но они сви знају своје место, знају до чега их све то може довести. Због тога је пре овога све било мирно, надам се по Милости Божијој да ће и даље бити мирно, не треба да дирају у наше духовне вредности, у нашу традицију.

 

 

Извор: RUMBLE

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com