NikolajII 02И Информативна агенција "Спутњик" на српском језику, придружила се евоцирању сећања на страдање светог Цара Николаја, "спаситеља Србије" и осталих чланова Свете Царске Породице Романов. У емисији која се емитује уживо "Свет са Спутњиком" гостовали су Љубинка Милинчић, главни уредник "Спутњика" и Ранко Гојковић, главни уредник "Саборника србско-руског"...

Јуровски хладнокрвно изговара: „Ваши рођаци су покушали да вас ослободе, али нису успели. Зато ћемо вас сада стрељати!“ Кажу да је цар рекао: „Шта, шта?“, а онда додао: „Господе, опрости им!“, а онда: „Не знате шта радите!“ и свих 12 пиштоља пуца у цара. Цар одмах пада. Пала је велика руска империја!

Пре тачно сто година у Јекатеринбургу зверски је убијена цела породица Романов. Прекинута је династија која је трајала 300 година. Русија је кренула у „срећну будућност“, а у суштини се завитлао крвави колоплет који је однео милионе живота.

Нестале су руска, турска и аустроугарска империја.

Гости емисије су Љубинка Милинчић, ауторка књиге „Последњи Романови — пут патње“ и Ранко Гојковић, аутор књиге „Знаменити Руси у српској историји“.  

Емисију уређује и води Дејана Вуковић.

Извор: https://rs.sputniknews.com/

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com