Screenshot 2023 12 27 003310

Поштовани читаоци, Вашој пажњи нудимо снимак са још једне веома успеле донаторске вечере у организацији „Православне фондације“ и „Савеза Срба из Црне Горе“. За изградњу храма Светог Саве на Жабљаку прикупљено је 30. 200 евра (тридесет хиљада и двеста евра) на донаторској вечери организованој 27. новембра текуће године у хотелу Орашац у Београду.

Тим поводом оваплоћена је у дело једна веома интересантна и оригинална идеја потекла од Жељка Чуровића, председника Савеза Срба из Црне Горе и члана Управног Одбора Православне Фондације. Укратко описујемо хронолошко оваплоћење те идеје. Наиме, Раденко Пиле Вуковић ископао је један камен на Савином куку, на врху Дурмитора, умио га на Савиној води на Дурмитору и Сава Обрадовић је донео камен у Београд. У манастир Милешево где су почивале мошти духовног оца Србадије камен је на освештање пренео Лука Караџић, брат србског хероја осуђеног од стране хашког кривосуђа и исти камен је вратио у Београд.

Епископ Жички Јустин је послао по један камен из Олтара манастира Студеница и Жича, сачуване приликом реновирања поменутих манастира.

Ова та три камена везана са именом, животом и делом Светог Саве, окупила су Србадију на поменутој донаторској вечери за храм Светог Саве на Жабљаку, у хотелу Орашац у Београду.

Делегација у саставу Жељко Чуровић, Сава Обрадовић, Лука Караџић и Раде Црногорац предали су „Црквеном одбору за изградњу храма Светог Саве на Жабљаку“ три поменута камена и донацију у износу 30. 200 евра.

Ниже прилажемо видео снимак тог догађаја.

 

Извор: Јутјуб канал "Скитуљко"

Фото: Снимак екрана

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com