IMG 3078e3534948862fafd4cef1473e4ba5 VПоштовани читаоци,

са задовољством можемо истаћи да борба "Породичног сабора" за заштиту традиционалних породичних вредности од пошасти разврата, добија свеправославни карактер. После подршке из Русије, подршка "Породичном сабору" стигла је од православних свештеника из Грузијске Православне Цркве, који су се путем видео снимка обратили и пружили подшку "Породичном сабору" у борби за очување породичних вредности. Ниже нудимо видео снимак обраћања двојице свештеника ГПЦ, клирика Богојављенског храма у Тбилисију, оца Давида Шаламберидзеа из Одбора ГПЦ за подршку породици и оца Давида Квливидзеа, настојатеља Богојављенског храма у Тбилисију, уз текстуални превод њихових порука...

♥       ♥       ♥

Грузијски свештеници:

Подршка Породичном сабору и позив на борбу за породичне вредности: Не допустити легализацију истополних бракова!

Грузијски свештенослужитељи отац Давид Шаламберидзе, представник одбора Грузијске Православне Цркве за подршку породици (Богојављенски храм града Тбилисија) и отац Давид Квливидзе , настојатељ Богојављенског храма Грузијске Православне Цркве у граду Тбилисију, упутили су речи подршке организаторима и учесницима „Породичног сабора“ у Србији. Такође, грузијски свештеници су позвали на уједињење напора православних у Србији и Грузији ради заштите породичних вредности и ради отпора политичким снагама које устају против Бога. У супротном, те снаге ће једноставно уништити институцију породице у целом свету.

Отац Давид Шаламберидзе је говорио о томе како треба да живи верујућа породица, да је неопходно поштовати црквена правила… Према његовим речима, много породица живи по црквеним правилима и када породица тако живи, њој је лакше да живи и на њој је Божија благодат.

Држава мора да доноси такве законе који су засновани на моралу, међутим, ми видимо да се у свету доносе закони који су у супротности са моралом, који руше породицу. Када породица не живи морално, тада се она урушава а породица је мала црква и мала држава и када се она разруши, тада и држава такође слаби.

Подршка доношењу закона о истополним браковима је усмерена против државе. Они који то чине, они су против морала и породице, због тога оне државе које озаконе истополне бракове неће бити успешне. Наравно, у свим државама, посебно у православним, има много политичара који су против озакоњења истополних бракова, међутим, њих пригушују, они немају власт, међутим, увек има смисла борити се.

IMG d6796d4d261431f19c5d1b9d56918ef3 VОтац Давид Квливидзе, настојатељ Богојављенског храма Грузијске Православне Цркве у Тбилисију, рекао је: „Важно је да је породица везана за цркву, да живи по црквеним законима и онда ће она бити отпорна на ударе. Када постоји разногласје међу супружницима, међу родитељима и децом, све то усклађује црква. Када се чланови породице причешћују, то помаже да се зближе родитељи међусобно, да се зближе родитељи и деца, да се зближе деца међусобно и тако породица постаје целина...

Наравно, још више има силу када се зближавају православни народи. Стари Латини су имали изреку: „Завади па владај“. Кад их завадиш, ти ћеш одвојено са сваким разговарати, регулисати са њим све. А ако би морао да разговараш са свима као са једном целином, онда би тешко изашао на крај са њим. Било би добро да се православни из разних земаља уједињују не само због породичних питања, потреба, конференција, већ постоји много православних питања, око којих се треба обједињавати и живети по закону Христовом.

Црква Христова је непобедива и ако будемо заједно са црквом, бићемо непобедиви, као што је било у Црној Гори, у Грузији. Михаил Сакашвили је пошао у рат против цркве и завршио тиме што се сакривао по поткровљима. Сада се сакрива по разним земљама, нико га не прихвата. Чак су и његови људи почели да га гоне, зато што је пошао против Бога. Он је све имао, и власт и новац и силу, све је имао али је устао против Бога и добио је оно што треба да добије. Ми треба да схватимо да ми дозвољавамо онима које изаберемо. Наравно да ће тамо бити и фалсификата и свега, али ако изаберемо оне људе који су за Бога, све ће бити решено.

Али, главно је – да бисмо изабрали таквог, треба се стално молити Богу и Богородици и светима, да би нам они помогли. Онда се све уклапа, по Божијим законима. Када је у Старом Завету Цар израиљски служио правилно, он је био праведан, богобојажљив и моралан човек, све је било усклађено. Тако је било у Грузији, тако је било и у србској историји. Кад Цар није био чисте савести пред Богом, било да је био блудник, или нешто друго не ради како треба, он никада не може да управља државом. Таквим људима Бог не дозвољава да управљају. Тајна снаге једне државе, по Старом Завету, а тако је било и у Грузијској историји, тако је и у Србији и у Русији – је да је Цар праведан. То јако утиче када је човек који управља државом – моралан или неморалан. То много утиче.  Он може на неко време да обмане народ али на крају крајева, он ништа неће успети ако није богобојажљив. У последње време се појављују људи, који подржавају моралност, и слава Богу за то!

Извор: РУМБЛЕ

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com