20210317 081406Напомена: Пре тачно 17 година на Косову је почело дводневно дивљање Шиптара над тамошњим Србима. У тој вандалској пројави нацизма, названој "мартовски погром", убијено је најмање 19 особа, уз укупно око 1.000 повређених. Протерано је око 4.000 Срба, уништено 800 српских кућа и запаљено 35 православних храмова Српске Православне Цркве. Истрага је била само формална, никада није обухватила истинске организаторе погрома, међународне мисије годинама се не оглашавају о евентуалним новим детаљима.

Закукаше Срби у невољи, Ал се живог Бога не сјетише, Нити Бога нити својих гријеха – глагоља нам свети владика Николај.

Србија не слуша шта глагоља Владика, она је и даље на «европском путу», одана линији да пошто-пото склопи патолошки брак са својим крвницима, после Васкрса очекује нас доношење закона које представља погром над србском породицом и хришћанским моралом...

Тад Сатану Господ одријешио, Из пакла га на Србе пустио, Да до рока своју вољу врши, И да чини што је њему драго, Са државом и са српским тјелом, Само да се не дотиче душе...

Још завеза ноге у Србина, Да не смије слободно ходити, Осим тамо куд га коноп води, Коноп води или кундак гони; Још завеза руке у Србина, Да не смијe радит ван кулука, Нити сјести, нити хљеба јести, Без сатанске горде заповјести, Нити ђецу своју својом звати, Нит слободно мислит ни дисати.

Све је ово по допуштењу Божијем због нашег неверја, појачајмо молитве браћо и сестре у ово свето време Часног поста, како би се «Срби Богу обратили, Јединоме своме пријатељу, Јединоме своме Спаситељу, Вишњем Богу и Светоме Сави». Амин!

Вашој пажњи нудимо видео прилог ТВ храм о мартовском погрому из 2004. године...

 

Извор: ТВ ХРАМ

Фото: Снимак екрана

Други чланци...
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com